Wat zijn de 5 grootste voordelen van dry skin brushing?

Jonge Vrouw Doet Aan Skin Brushing

De term ‘dry skin brushing’ zien we de laatste tijd steeds vaker voorbij komen. Het gaat hier om het dagelijks borstelen van de droge lichaamshuid. Dit helpt de huid afvalstoffen af te voeren, waardoor het goed is voor de algehele gezondheid. Bovendien gaat de huid er prachtig van stralen! Maar er zijn nog vele andere voordelen. Hieronder de 5 belangrijkste met praktische tips!

Dry skin brushing bevordert de bloeddoorstroming

Door met de borstel over de droge huid te bewegen, stimuleer je de bloedcirculatie. Dit helpt afvalstoffen afvoeren en maakt de huid stralender.

Dry skin brushing verwijdert dode huidcellen

Dode huidcellen maken de huid grauw en dof en kunnen leiden tot verstopte poriën. Door deze te verwijderen, maak je de huid helderder en schoner en kun je onzuiverheden voorkomen.

Dry skin brushing helpt cellulitis verminderen

Het bevorderen van de bloedcirculatie en verwijderen van afvalstoffen zijn al goede middelen tegen cellulitis. Ook kan dry skin brushing de onderhuidse verharde vetcellen en celwanden die cellulitis veroorzaken verzachten, waardoor de huid gladder wordt.

Dry skin brushing helpt de weerstand verbeteren

Het borstelen van de huid stimuleert het lymfestelsel, dat verantwoordelijk is voor het verwijderen van afvalstoffen uit de cellen. Als dit niet goed werkt, kunnen deze zich ophopen, waardoor je sneller ziek wordt.

Arganolie Voor De Huid

Dry skin brushing doet stress afnemen en energie toeneme

Mensen die dagelijks hun huid borstelen, zien dit als een soort lichte massage voor het hele lichaam. Hier wordt ook de geest rustig van. Door het tintelende gevoel en de verbetering van de gezondheid geeft het echter ook energie!

Wat heb je nodig voor dry skin brushing?

Voor dry skin brushing heb je weinig nodig, behalve een stevig borstel van natuurlijk materiaal. Kies bijvoorbeeld een houten exemplaar met varkenshaar. Deze zijn verkrijgbaar met lange steel en band voor om je hand, waardoor je gemakkelijk alle lichaamsdelen kunt bereiken. Ook een loofah is geschikt voor dry skin brushing.

Dry skin brushing: hoe doe je het?

Dry skin brushing hoeft niet veel tijd te kosten: zo’n 5-10 minuten per keer. Doe het 1 of eventueel 2 keer per dag. Kijk eerst hoe het voelt en hoe je lichaam reageert. Druk niet te hard met de borstel, maar borstel wel stevig. Je huid zou roze moeten worden, maar niet rood of geïrriteerd. Volg dit stappenplan:

  • begin bij je voeten en werk in cirkelende bewegingen van teen naar hiel
  • werk naar boven toe van enkel naar lies, waar lymfeklieren zitten
  • borstel je armen van vingers naar schouders en oksels
  • borstel je rug, van onder naar boven
  • borstel je buik: neerwaarts van navel naar heupen, opwaarts van navel richting borst (je borsten hoef je niet mee te nemen)
  • neem voor de beste resultaten een douche naderhand

Arganolie Gebruiken

Extra schoonheidstip: rond af met arganolie

Na het borstelen en douchen zijn dode huidcellen verwijderd en is je huid schoon tot in de poriën. Dit is een perfect moment om deze extra te verwennen, want voedende stoffen worden nu extra goed opgenomen. Smeer jezelf dus in met arganolie. Die is rijk aan vitaminen, essentiële vetzuren en anti-oxidanten. Deze helpen de huid herstellen en hydrateren en maken hem nog zachter en stralender!

Dry skin brushing voor een mooie huid en een goede gezondheid!

Het is geen wonder dat dry skin brushing tegenwoordig zo populair is. Het is een goede manier om een mooie huid en een goede gezondheid te bevorderen. Veel tijd of geld hoeft het bovendien niet te kosten en je gaat er letterlijk lekkerder van in je vel zitten! Probeer dry skin brushing en deel je ervaringen en tips!

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!