Goede Manieren Om Fit te Blijven Als Je Zwanger Bent

Goede Manieren Om Fit te Blijven Als Je Zwanger Bent

Ze zeggen dat het leven van een vrouw verandert als ze in verwachting raakt. De veranderingen zijn niet alleen lichamelijk, maar komen vooral ook doordat er een nieuw mens in het lichaam groeit. Een zwangere vrouw moet er daarom extra op letten fit en gezond te blijven. Voor haar eigen gezondheid, maar ook die van het ongeboren kind. Wat kan een zwangere vrouw nu het beste doen? Hier volgen een paar gezonde manieren voor een vrouw om fit te blijven als ze in verwachting is.

Weeg jezelf regelmatig
Een zwangere vrouw moet haar gewicht continu bijhouden. Je gewicht is een teken hoe gezond het kind is, of je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt voor twee, of dat je misschien te veel aankomt. Een normale gewichtstoename tijdens de zwangerschap is 12-16 kilo. Een vrouw zou ongeveer dit gewicht aan moeten komen en niet te zwaar zijn.

Ga naar de dokter
Het is belangrijk voor een vrouw in verwachting om zich van tijd tot tijd te laten controleren. Zo kan de groei van het kind worden bijgehouden en ook de gezondheid van moeder en kind. Ook is het ontzettend belangrijk om een arts te raadplegen als je tijdens je zwangerschap wil gaan fitnessen.

Regelmatige lichaamsbeweging
Maak er, na het OK van je dokter, een gewoonte van om 4 – 6 dagen per week elke dag 30 minuten te trainen. Doe rustige oefeningen en vergeet niet naar de dokter te blijven gaan. Een middellange wandeling of water aerobics is goed voor jou en voor je kind. Hou in de gaten dat je trainingsprogramma zal moeten veranderen naarmate je zwangerschap vordert. Vraag telkens aan de dokter wat de beste oefeningen voor jou zijn.

Eet bewust
Jijzelf en je baby hebben gedurende deze 9 maanden zwangerschap voedingsstoffen nodig. Groenten, fruit, gezonde proteïnen, calcium, vitamines en mineralen zijn allemaal belangrijk. Een goed uitgebalanceerd dieet is essentieel. Drink geen alcohol en eet geen junkvoer. Ongezonde gewoontes zoals roken moet je helemaal afleren. Een baby heeft bepaalde voedingsstoffen nodig voor de ontwikkeling. Het is belangrijk dat de baby deze binnenkrijgt terwijl hij of zij in jouw lichaam groeit.

Arganolie voor de broodnodige voedingsstoffen
Om te beginnen is pure Arganolie 100% natuurlijk. Er zit niets in dat schadelijk voor jou of je baby zou kunnen zijn. Ten tweede zit Arganolie vol met essentiële voedingsstoffen zoals vitamine E en antioxidanten. Arganolie is op 2 manieren goed. Het is goed als toevoeging bij het koken (culinaire Arganolie) en het is goed voor het hydrateren van moeder’s buik (cosmetische Arganolie). Arganolie gaat striemen tegen die vaak ontstaan wanneer iemand zwanger is. Arganolie aanbrengen op de buik verhindert en verwijdert deze striemen.

Als je zwanger bent is fit en goed gezond zijn nog belangrijker dan normaal. Het gaat immers niet alleen om je eigen lichaam, maar ook om de gezondheid van het kind dat binnenin je groeit. Bescherm je lichaam en je baby met deze gezondheidstips!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]