Goed Werkende en Makkelijk te Maken Schoonheidsrecepten

Goed Werkende en Makkelijk te Maken Schoonheidsrecepten

Schoonheidsbehandelingen kunnen veel goed doen, behalve wanneer je te afhankelijk bent van commerciële producten. Ze zien er onschuldig genoeg uit maar veel schoonheidsproducten hebben niet alle ingrediënten die ze bevatten op het etiket staan. En helaas bevatten veel producten stoffen die kanker of andere ernstige ziektes kunnen veroorzaken.

Veel producten bevatten een hoeveelheid ftalaten, formaldehyde of parabenen om er maar een paar te noemen. Op de lange termijn zijn deze stoffen schadelijk voor je huid en kunnen precies die schade toebrengen die je nu juist probeerde te verhinderen. Bovendien kunnen deze ingrediënten ook nog eens schadelijk zijn voor je totale gezondheid.

Het grote voordeel van natuurlijke schoonheidsmaskers is dat je je geen zorgen hoeft te maken over schadelijke chemische producten op je huid. Met name Arganolie is een krachtige natuurlijke olie die veroudering van de huid tegengaat en de huid van talrijke voedingsstoffen voorziet. Het wordt niet voor niets het vloeibare goud uit Marokko genoemd. Hier volgen enkele schoonheidsrecepten die je beslist eens zou moeten proberen.

Voor een ruwe huid
Breng vocht in je huid terug met twee eetlepels mayonnaise en een theelepel van de olie die vaak het vloeibare goud uit Marokko wordt genoemd. Smeer dit mengsel op de probleemgebieden zoals ellebogen en knieën of waar de huid ook maar te droog is. 20 minuten laten zitten en dan afspoelen.

Voor dof haar
Snij een middelgrote avocado in tweeën en verwijder het zaad. Lepel het vlees eruit en prak dit met 2 eetlepels honing tot een dikke pasta-achtige substantie. Op je haar doen, 30 minuten laten zitten en dan afwassen.

Voor een uitzakkende huid
Dit is een heel aardig gezichtsmasker. Klop het sap van een halve citroen 3 minuten met het wit van een ei. Op je gezicht doen en 30 minuten laten zitten. Met warm water afspoelen.

Voor broze nagels
Zorg dat je nagels niet meer zo makkelijk breken. Meng 2 theelepels van het vloeibare goud uit Marokko met 2 theelepels zout en 1 theelepel tarwekiemolie en doe het mengsel in een afsluitbare fles. Doe dit mengsel op je nagels en haal het na een paar minuten met een watje er weer af, of dompel je nagels er gewoon in onder. Voor gebruik goed schudden. Deze nagelversterker is goed voor wel 20 behandelingen.

Voor gebarsten lippen
Neem twee eetlepels Arganolie, een halve theelepel honing, ¾ eetlepel bijenwas en een halve theelepel pure cacaoboter. Sommige mensen voegen daar nog de inhoud van een vitamine E capsule aan toe. Het vloeibare goud uit Marokko bevat van zichzelf echter al voldoende vitamine E en anti-oxidanten om de lippen te beschermen en te voeden. Meng olie, honing, was en boter en verhit 2 tot 3 minuten op laag vuur. Af laten koelen en er nog wat olie met jouw favoriete smaak aan toevoegen.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.