Gezondere Nagels met Arganolie

Gezondere Nagels met Arganolie

Wanneer je nagels beschadigd of broos zijn dan is de oplossing om ze met toners te behandelen. Toners zijn gemaakt van verschillende ingrediënten die allemaal bedoeld zijn om je nagels sterker te maken en ze er beter uit te laten zien. Maar er is één speciale olie die boven het maaiveld uitsteekt als het gaat om nagelverzorging, en dat is Marokkaanse Arganolie.

De Arganboom, die de vruchten draagt waaruit de olie wordt gewonnen, groeit alleen in Marokko. De olie is wereldwijd populair geworden dankzij een internationale beurs in Frankrijk in 1800, waar de olie geïntroduceerd werd door Marokkanen. Vandaag de dag staat de olie bekend om haar vele cosmetische doeleinden, zoals nagel toning.

Deze kostbare olie uit Marokko is momenteel wereldwijd populair vanwege de vele voordelen. Het bevat voedingsstoffen die essentieel zijn voor de huid en het haar, en ook voedingsstoffen die essentieel zijn voor de nagels en het volgende doen:

  • De nagels hydrateren – Het belangrijkste ingrediënt van de olie verantwoordelijk voor het hydrateren van de nagels is vitamine E. Deze staat algemeen bekend om het verbeteren van de teint van de huid en als anti-oxidant. Vitamine E helpt ook de cellen die onze nagels aanmaken te verjongen, en hydrateert en maakt ze gezond wat geweldig is om ziekten aan nagels te voorkomen.
  • Versterkt de nagels – Vitamine E en een aantal andere bestanddelen (squaleen is één daarvan) in de olie helpen de nagels sterker te maken. Squaleen verzorgt de nagelriemen en voorkomt dat nagels makkelijk breken. Het beschermt ook tegen ziekten die voor kunnen komen aan de nagel. Een ander bestanddeel zijn de essentiële vetzuren (EFA’s) die de nagels gezond helpen te houden. EFA’s voorkomen ook dat nagels breken. De vorming van een rode huid rondom de nagelriem wordt ook voorkomen.
  • Herstelt de nagels – Deze olie kan ook personen met beschadigde nagels helpen. Dezelfde bestanddelen die de nagels gezond helpen te houden, dragen ook bij aan het herstellen van beschadigde delen van de nagels, waardoor deze weer in hun normale vorm terug kunnen groeien.
  • Laat de nagels er goed uitzien – Omdat het de nagels gezond houdt en voedt, gaan nagels er gezonder en mooier uitzien. De nagels zullen glanzen en glad zijn, omdat de voedingsstoffen van de arganolie de cellen verjongen en voeden.

Sommige mensen vragen zich af hoe het komt dat Marokkaanse Arganolie goed kan zijn voor zowel de huid als nagels. Het is goed dat veel consumenten vragen stellen in plaats van direct te geloven wat de advertentie zegt. De reden waarom deze olie zowel goed is voor de huid als de nagels kan eenvoudig worden uitgelegd door meer informatie te geven over wat keratine is. Keratine is een soort proteïne die de nagels primair aanmaakt. Je buitenste huidlaag bevat ook keratine. Daarom zal datgene dat je huid gezond maakt ook je nagels gezond maken. Als je op zoek bent naar gezonde en verzorgde nagels, dompel ze dan regelmatig in deze olie of smeer ze ermee in.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]