Gezonde Huid: 5 ‘must haves’ Voor je Huidverzorging

Arganolie Beauty

Eén ding is zeker, we verlangen allemaal naar een mooie en stralende huid. De vraag hoe je een gezonde huid kunt krijgen wordt door velen over de hele wereld gesteld. Bekijk deze essentiële huidverzorgingmiddeltjes, die je huid gezond, gehydrateerd en er op zijn mooist laten uitzien.

5 ‘must haves’ voor je huidverzorging

1. Water
We kennen allemaal wel het advies van 8 glazen water per dag. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het is ook enorm goed voor je huid. Waarom? Water verwijdert giftige stoffen uit je lichaam en vermindert de kans op uitbraken van de huid. Het verbetert ook de elasticiteit van de huid. Dus als je op zoek bent naar het antwoord op de vraag hoe je een gezonde huid kunt krijgen, luister dan naar dit advies. Zet een fles of glas water op je bureau en vergeet deze niet bij te vullen.

2. Een milde reiniger
Het schoonhouden van de huid is belangrijk, dus maak er een gewoonte van om je gezicht ‘s morgens en ‘s avonds te wassen om overtollige olie, vuil, make-up en andere onzuiverheden te verwijderen. Het gebruiken van een milde reiniger speciaal ontworpen voor jouw huidtype is net zo belangrijk.

3. Zonnebrandcrème
Zonnebrandcrème is één van de belangrijkste huidverzorgingsproducten die je moet hebben. Veel mensen denken nog steeds dat zonnebrandcrème alleen voor de zomer is. Maar dit is niet waar. Je moet elke dag en het hele jaar door zonnebrandcrème opsmeren. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème aanbrengt op je gezicht, hals en de rest van je lichaam. Koop een zonnebrandcrème met breed spectrum bescherming en een SPF van minstens 30.

4. Vochtinbrenger
Er zijn een aantal dingen die je huid kunnen uitdrogen. En een droge huid is niet alleen oncomfortabel, maar ook gevoelig voor puistjes en rimpels. Dus om je huid glad en soepel te houden, moet je ervoor zorgen dat je altijd een krachtige vochtinbrenger bij de hand hebt. Een uitstekende keuze is Arganolie. Arganolie zit vol met voedingsstoffen die hydraterende eigenschappen bevatten, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen, die je huid glad en mooi zullen houden.

Bekijk hier onze instructievideo voor de beste manier om arganolie te gebruiken als natuurlijke huidverzorging:

5. Anti-oxidanten
Elke dag heeft de huid veel te lijden van vrije radicalen. Zonlicht en verontreinigende stoffen zijn 2 van de meest voorkomende bronnen van vrije radicalen. Maar waarom moet je je huid tegen vrije radicalen beschermen? Als je wilt weten hoe je een gezonde huid kunt krijgen, dan zou je meer moeten weten over vrije radicalen. Vrije radicalen zijn één van de grootste veroorzakers van huidveroudering. Om je huid te beschermen tegen vrije radicalen, moet je je inname van anti-oxidanten verhogen! Vruchten, noten en groenten zitten boordevol anti-oxidanten, dus zorg ervoor dat je ze opneemt in je dagelijkse voeding!

Deel dit artikel over Huidverzorging met je vrienden! Sharing is caring!

Heb je andere tips over hoe je een gezonde huid kunt krijgen? We horen ze graag!