Gezonde anti-aging voedsel voor een jonge, stralende huid

voeding en uiterlijk

Schoonheid zit van buiten en binnen. Je kunt nog zo trouw reinigen en smeren; wie ongezond eet, zal nooit een gezonde, jonge huid krijgen (of behouden!).

Wat arganolie voor je huid van buitenaf doet, doet gezond eten voor je huid van binnenuit.

De invloed van gezond eten op je huid is groter dan je denkt! We delen drie tips die helpen je huid sterker en jonger te maken. 

Hou je huid gehydrateerd

Hoe voorkom je Vroegtijdige Huidveroudering? We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: hydrateren is extreem belangrijk. Voor een volle huid, voor een stralende huid én voor een jonge huid. Van buitenaf kun je je huid voeden en hydrateren met arganolie. In arganolie vind je volop vochtinbrengende bestanddelen, zoals squaleen, sterolen en vitamine E. Ook van binnenuit kun je werken aan het aanvullen van een vochttekort. Hoe je dat doet?

  1. Drink veel water. De simpelste en meest effectieve manier om goed gehydrateerd te zijn, is het drinken van water. Het advies is minimaal twee liter per dag. Vul een literfles water, zet ‘m op een plek waar je ‘m ziet en spreek met jezelf af dat je deze fles twee keer leegdrinkt.
  2. Eet avocado. In avocado’s zitten goede vetten die je huid soepel en jong houden.
  3. Snack komkommer. Van zijn vitamines hoeft een komkommer het niet te hebben, maar wist je dat deze groentesoort voor wel 97% uit water bestaat? Een makkelijke en lekkere manier om water binnen te krijgen dus.

wil-je-een-mooie-huid-doe-dan-aan-lichaamsbeweging1

Boost je energie

Hoe ouder je wordt, hoe minder energiek je je voelt. En dat is jammer, want voldoende energie heeft een positief effect op de schoonheid van je huid. Gelukkig kun je je energie een goede boost geven door regelmatig sinaasappels, pompoenen en volkoren granen te eten. Een goede manier is je dag beginnen met fruit. Dat is niet alleen lekker, maar zo krijg je meteen de juiste antioxidanten binnen zonder dat je kunstmatige suikers naar binnen werkt. En heb je zin om te snoepen? Grijp dan naar pure chocolade, het liefst met minimaal 75% cacao. Hiermee krijg je de meeste antioxidanten en de minste suikers binnen. Door antioxidantrijk te eten, zal je huid mooier en stralender worden.

Maak je huid sterk en weerbaar

Wil je je huid graag sterk en weerbaar houden? Zorg dan dat je voldoende blauwe bessen, broccoli, pecannoten, granaatappels, vette vis en groene thee eet en drinkt. Grote kans dat je al na een maand merkt dat je huid krachtiger aanvoelt. Dit voedsel zit vol met goede bouwstoffen die je nodig hebt om je sterk en gezond te voelen.

Wat zijn jouw ervaringen met anti-aging voedsel?

Anderen attenderen op dit artikel? Deel het met één druk op de knop >