Arganolie voor de huid

verzorgde huid vrouw hand op gezicht huidverzorging arganolie

Ben je op zoek naar een veelzijdig biologisch huidverzorgingsproduct? Wil je graag jouw huid weer laten stralen met een natuurlijke glans? Overweeg dan arganolie voor de huid.

Arganolie wordt ook wel het “Marokkaanse goud” genoemd, vanwege de unieke werking die de olie heeft. Arganolie komt oorspronkelijk uit Marokko en helpt onder andere tegen huidverslapping, huidveroudering en helpt de huid te hydrateren.

Bovendien kun je dit product gebruiken voor de huid, het gezicht, het haar, nagels en nog veel meer. Wanneer je pure arganolie in huis hebt, dan kun je alle andere potjes en tubes laten staan!

Wil je weten wat arganolie precies voor jouw huid kan doen, hoe je het moet gebruiken en wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder. Wij van Arganwinkel.nl delen namelijk graag onze kennis over dit uitstekende product.

Als je direct de voordelen van arganolie voor de huid zelf wil ervaren, dan kun je vandaag bij ons de gewenste producten bestellen! Klik dan op arganolie kopen en ontdek alle producten.

Wat doet arganolie voor je huid?

Iedereen die een stralende en zichtbaar jongere huid wil, weet dat hydratatie alleen doorgaans niet genoeg is. In tegenstelling tot veel andere huidverzorgingsproducten is arganolie voor de huid alles in één.

De olie bevat herstellende en hydraterende eigenschappen dankzij de unieke samenstelling. Zo zijn de krachtige ingrediënten omega 6 en 9, vitamine E, squaleen, polyfenolen en sterolen verantwoordelijk voor deze effectieve werking. Dankzij de fijne structuur trekt de olie overigens goed in de huid zonder dat er een vettig laagje achterblijft.

Dus wat doet arganolie voor jouw huid? Arganolie kun je eigenlijk zien als een intense moisturizer die jouw huid weer zacht en soepel maakt op natuurlijke wijze. Deze uitstekende olie is dan ook geschikt voor alle huidtypen én voor dagelijks gebruik.

Natuurlijke huidverzorging tegen huidveroudering

vrolijke lachende vrouw rimpeltjes huidveroudering tegengaan huidverzorging arganolie

In onze huid zijn van nature antioxidanten aanwezig, maar deze nemen af naarmate we ouder worden. Het effect hiervan is dat jouw huid steeds wat vatbaarder wordt voor beschadigingen. Antioxidanten zijn namelijk de natuurlijke beschermers tegen ‘vrije radicalen’.

Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die onder andere vrijkomen door invloeden van binnen- en buitenaf, zoals de zon. Deze vrije radicalen leiden uiteindelijk tot oxidatie en dat resulteert in huidveroudering. De oplossing hiervoor lijkt simpel: het aanvullen van antioxidanten. Deze antioxidanten helpen namelijk om de afbraak van elastine en collageen te verminderen.

In pure arganolie zit van nature een hoge concentratie antioxidanten en essentiële vetzuren. Door het tekort aan te vullen helpt arganolie voor de huid dus onder andere huidveroudering tegen te gaan.

Eenvoudig huidverslapping tegengaan

Wanneer je arganolie voor de huid gebruikt, dan worden er naast huidveroudering ook andere huidproblemen aangepakt. Heb je bijvoorbeeld last van een slappe huid en wil je jouw huid graag verzorgen en strakker maken? Dan is arganolie ook aan te raden! Huidverslapping is namelijk regelmatig het resultaat van te weinig vocht in de huid.

Arganolie is niet-comedogeen en fijn van structuur. Dat garandeert dat de olie diep in de huid kan doordringen, zonder dat jouw poriën verstopt raken. Hierdoor behoudt de huid de nodige vocht. Bovendien creëert arganolie voor de huid gelijk een licht beschermlaagje tegen verdere uitdrogingen en dus huidverslappingen. Het resultaat? Een soepele, strakkere huid.

Doordat het vochtgehalte in stand wordt gehouden, is de kans op rimpels tevens aanzienlijk kleiner. Arganolie voor de huid gaat dus zowel huidverslapping als huidveroudering tegen.

Biologische huidverzorging voor een mooie huid

Van een normale tot droge huid en van rijp tot vettig: arganolie is geschikt als biologische huidverzorging voor alle huidtypes. De uitwerking kan variëren op basis van wat het huidtype nodig heeft om het te transformeren tot een goed verzorgde huid.

Heb je bijvoorbeeld een droge huid? Met arganolie voor de huid wordt jouw droge huid direct gevoed en hersteld door de hydraterende eigenschappen.

Wanneer je juist last hebt van een vettige huid, dan brengt de olie jouw huid weer in balans. De olie reduceert namelijk de aanwezige hoeveelheid talg, dit is het natuurlijke stofje dat zorgt voor een vettige huid.

Zoals eerder verteld pakt arganolie voor de huid ook huidverslapping aan. Dat houdt met andere woorden in dat eventuele lijntjes en rimpels bij een rijpe huid goed aangepakt worden. Dus hoe krijg je een mooie, egale huid? Gebruik arganolie voor de huid als serum, dag- of nachtcrème, in bad of als huidreiniger!

Tips voor huidverzorging met arganolie

tips huidverzorging arganolie voorbeelden hoofdhuid haar gezicht striae

Zoals je misschien wel door hebt is arganolie een multifunctioneel product. Je kunt het gebruiken voor zowel je gezicht als het gehele lichaam. Weet je nu alleen niet hoe je arganolie voor de huid moet gebruiken en waarvoor je het allemaal nog meer kunt gebruiken? Geen zorgen!

Wij van Arganwinkel.nl geven je een paar handige en praktische tips voor huidverzorging met arganolie. Gewapend met deze kennis herstel en verzorg je jouw huid voortaan ook moeiteloos.

Arganolie voor een natuurlijke huid

Heb je last van verstopte poriën of plekken waar jouw huid onrustig is? Of heb je recentelijk een tatoeage laten zetten? Dan kun je arganolie voor de huid gebruiken om het te verzorgen. Zorg er ten eerste voor dat jouw huid goed gereinigd en een beetje vochtig is. Op die manier kan de arganolie voor de huid namelijk goed intrekken en doen de krachtige ingrediënten optimaal hun werk.

Doe vervolgens enkele druppels van de olie in een handpalm. Wrijf de arganolie voor de huid warm met jouw handen. Daarna kun je het aanbrengen op de plek waar jouw huid wel wat extra verzorging kan gebruiken. Deze behandeling kun je dagelijks herhalen totdat je weer een prachtige, natuurlijke huid hebt.

Irritatie of schimmel op hoofdhuid behandelen

Arganolie voor de huid kun je tevens gebruiken als huidverzorging voor jouw hoofdhuid. Heb je bijvoorbeeld een geïrriteerde hoofdhuid, omdat de huid te droog is? De olie lost dit op dankzij de hydraterende werking van de essentiële vetzuren. Tegelijkertijd laat het geen vettig laagje achter.

Ook als je iets zoekt om schimmel op de hoofdhuid te behandelen, zit je met arganolie voor de huid goed. De olie heeft namelijk een schimmeldodende werking. Dit maakt het Marokkaanse goud ook een uitstekend product om roos mee te bestrijden, aangezien sommige vormen roos door een schimmel ontstaan.

Voorkomen van striae

Onder huidproblemen vallen ook striae, oftewel striemen. Striae ontstaan wanneer het lichaam een snelle groei doorstaat. Doorgaans krijgen veel vrouwen tijdens de zwangerschap dan ook zwangerschapsstriemen.

Ben jij zwanger of is dat wel het plan in de toekomst? Tip voor huidverzorging hiervan: gebruik arganolie voor de huid om striae te voorkomen. De beste methode om zwangerschapsstriemen te voorkomen is door de huid gehydrateerd en dus soepel te houden. Dat is uiteraard precies iets waar arganolie voor de huid bij kan helpen.

Dus als je tijdens de zwangerschap of bij andere gewichtsschommelingen dagelijks het Marokkaanse goud gebruikt, dan helpt arganolie voor de huid je om de striemen te voorkomen.

Zelf de beste olie voor je huid proberen?

Nu weet je precies wat arganolie voor jouw huid kan betekenen. Dus wil je zelf ook de voordelen ervaren? Kun je niet wachten om weer een stralende huid te hebben met een natuurlijke glans? Wacht dan niet langer en bestel vandaag nog arganolie voor de huid!

Wanneer je de producten bij ons bestelt, dan profiteer je van een aantal voordelen. Zo hanteren wij bij Arganwinkel.nl gratis verzending bij een besteding vanaf €50,-. Daarbij beloven we ook een snelle levertijd: op werkdagen voor 19:00 besteld, heb je het de volgende dag al in huis! Bovendien heb je 100 dagen retourrecht, zelfs als het flesje half leeg is. Dat is onze belofte.