Geweldige Zomerrecepten: Lekkere Gegrilde Baby Back Ribs

Nu de zomer slechts een paar dagen van ons verwijderd is, zullen er al gauw barbecue feestjes gegeven worden in de achtertuin van veel mensen. Als je van plan bent een barbecue te organiseren, moet je ervoor zorgen dat je gasten genieten van mals en sappig gegrild vlees. Hier is een recept voor smakelijke en langzaam gegrilde baby back ribs, perfect voor dergelijke barbecue avonden. Je zult zeker respect afdwingen voor je ervaring met het grillen van vlees en je kunt verwachten dat je achtertuin al snel de favoriete plaats voor barbecue feestjes zal zijn.

Lekkere gegrilde baby back ribs

Bereid jezelf voor op een geweldig barbecue feest. Hier is een lijst met wat je nodig zult hebben voor het Lekkere gegrilde baby back ribs recept! Dit recept is voor 4 personen, dus als er veel meer mensen naar het feest komen, pas dan de hoeveelheden aan. Het is slechts een eenvoudig rekensommetje!

Ingrediënten

  • Baby back ribs – Je hebt 2 lappen varkensvlees ribben nodig. Een lap van ongeveer een kilo is perfect.
  • Zwarte peper – Ongeveer 1/4 theelepeltje is genoeg.
  • Rode chilipeper – Een eetlepel is al genoeg om het vlees extra smakelijk te maken.
  • Plantaardige olie – Ongeveer 2 1/4 eetlepel is genoeg.
  • Ui – Je hebt ongeveer een half kopje gehakte uien nodig.
  • Water – Zet alvast 1 1/2 kopje water klaar.
  • Tomatenpuree – Een half kopje is genoeg.
  • Witte azijn – Een half kopje is alles wat je nodig zult hebben.
  • Bruine suiker – Hiervan heb je ook een half kopje nodig.
  • Honing – Je hebt 2 1/2 eetlepel nodig.
  • Worcestershire saus – 2 eetlepels is genoeg.
  • Zout – 2 theelepels is voldoende.
  • Vloeibare rookaroma – 1 1/4 theelepeltje is genoeg.
  • Whisky – Als je van plan bent whisky te serveren op je barbecue feest dan hoef je je niet al te veel zorgen te maken, omdat je slechts 2 theelepeltjes nodig hebt.
  • Knoflookpoeder – 2 theelepeltjes is genoeg.
  • Paprika – Slechts een kwart theelepeltje is al voldoende.
  • Uienpoeder – Een half theelepeltje.
  • Donkere melasse – Een eetlepel is genoeg.
  • Gemalen rode chilipeper – Een 1/2 eetlepel is al voldoende voor een lekkere pittige smaak.
  • Marokkaanse Arganolie – Besprenkel de ribben net voor het opdienen met deze olie.

Laten we aan de slag gaan met bakken

  • De eerste stap is om je oven voor te verwarmen op 300 graden Fahrenheit of 150 graden Celsius.
  • Snij de plak met ribben door de helft en bestrooi ze met zout, peper en een eetlepel chilipeper. Vergeet niet om meer peper dan zout te gebruiken. Als je klaar bent met het kruiden van de ribben, wikkel je ze allebei in aluminiumfolie en bak je het vlees 2 1/2 uur.
  • Terwijl je vlees bakt, pak je een pan en begin je met het verwarmen van olie op een matig vuur. Voeg de uien toe en bak al roerend gedurende 5 minuten. Voeg het water, de tomatenpuree, azijn, honing, bruine suiker en Worcestershire saus toe. Voeg het zout, de zwarte peper, vloeibare rook, whisky, knoflook en uienpoeder, paprika, donkere melasse en de gemalen chilipeper toe. Laat het aan de kook komen en zet het vuur dan lager. Vervolgens laat je het zonder deksel circa 1 uur en 25 minuten sudderen of totdat je ziet dat de saus is ingedikt. Eenmaal klaar zet je de saus apart.

We gaan grillen
Zet je grill buiten en verwarm op een hoog vuur. Leg de ribben klaar en laat deze eerst gedurende 10 minuten staan. Vervolgens verwijder je de folie. Leg de ribben op de grill en grill iedere kant ongeveer 3 tot 4 minuten. Vergeet niet het vlees in te smeren met de saus als je bijna klaar bent met grillen. Besprenkel de ribben net voor het opdienen met Marokkaanse Arganolie.

Deel dit artikel over geweldige zomerrecepten met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]