Genees Van Je Onwetendheid over Psoriasis

Genees Van Je Onwetendheid over Psoriasis

Sommige mensen rennen nog steeds liever weg van mensen die symptomen van psoriasis vertonen. Wegrennen is misschien wat overdreven maar er zijn nog steeds mensen die geloven dat deze huidaandoening besmettelijk is en dat aanraken van iemand met psoriasis of er bij in de buurt komen kan zorgen dat zij het ook krijgen. Deze verkeerde notie over psoriasis is er de oorzaak van dat mensen wegrennen van mensen die aan deze huidaandoening lijden.

Oorzaak Niet Vastgesteld

De oorzaak van psoriasis staat nog niet vast. Wetenschappers geloven dat verschillende factoren een rol spelen bij de ontwikkeling van deze aandoening. Erfelijk en het immuunsysteem zijn twee belangrijke spelers. Er is ook altijd een trigger die de aandoening start. Meestal is de trigger een stressvolle gebeurtenis, een verwonding aan de huid of een keelontsteking. Deze huidaandoening is inderdaad complex en het lijkt erop dat iemand psoriasis kan krijgen als hij of zij de juiste genen heeft en aan een trigger wordt blootgesteld.

De Pijn van Psoriasis Hebben

Mensen met psoriasis schamen zich meestal over hoe hun huid eruit ziet, met name tijdens flare-ups. Het gevoel van schaamte is groot omdat mensen op een andere manier naar hen kijken en proberen van hen weg te blijven. Mensen met psoriasis zien er meestal roodachtig uit en hebben droge plakkaten verdikte huid. Sommigen hebben ook een zilverkleurige of droge schubbige huid, vooral rondom de ellebogen, knieën en hoofdhuid. Tijdens flare-ups kan de huid erg gaan jeuken of soms zelfs pijn gaan doen. De huid kan ook barsten of bloeden. Sommige mensen met deze aandoening zeggen zelfs dat zij wakker worden van de pijn door hun gebarsten of bebloede huid.

Nog Geen Genezing

Er is vandaag de dag nog geen genezing voor psoriasis. Er zijn echter wel behandelingen beschikbaar. Om deze huidaandoening onder controle te houden schrijven huidartsen meestal lotions, zalfjes, crèmes of soms ook pillen voor.

Zou Jij Wegrennen van Kim Kardashian?

Psoriasis is niet besmettelijk en het heeft geen zin om uit de buurt te blijven van iemand die het heeft. Zou jij weglopen van Kim Kardashian? Zij heeft psoriasis.

Deel dit artikel over wat psoriasis precies is met je vrienden! Sharing is caring!