Geloof Jij Nog in Fabeltjes Over Bescherming Tegen de Zon?

Geloof Jij Nog in Fabeltjes Over Bescherming Tegen de Zon?

De tijd van het jaar dat iedereen veel buiten is komt eraan! De aroma en het gevoel van de zomer komt dichterbij en de meeste mensen denken al aan pret maken op het strand of in het water. Als de zomer dichterbij komt zie je dat mensen flessen zonnebrandlotion gaan kopen. Het is goed nieuws dat veel mensen eraan denken hun huid tegen de zomerzon te beschermen maar intussen zouden mensen toch ook moeten weten dat zonnebrandlotion niet alleen in de zomer nodig is. Eigenlijk zou je elke dag zonnebrandlotion op moeten doen.

Als je nog in de mythe gelooft dat zonnebrandlotion alleen in de zomer nodig is ben je niet goed op de hoogte over hoe je je huid goed tegen de zon moet beschermen. Wees niet bedroefd, er zijn nog veel meer mensen die in allerlei verhalen over zonbescherming geloven. We zullen hier aan drie van die verhalen een einde maken!

Populaire Verhaaltjes over Zonbescherming Ontkrachten

  • Mensen met een donkerder huidskleur hoeven geen zonnebrandlotion te gebruiken. Dit is absoluut een fabeltje! Melanine is verantwoordelijk voor de kleur van de huid. Als je een donkerder huidskleur hebt betekent dat alleen maar dat je meer melanine in je huid hebt. Het betekent nog niet dat je een ingebouwde bescherming tegen de schadelijke UV straling van de zon hebt. Lange en onbeschermde blootstelling aan de zon kan leiden tot huidziektes en zelfs huidkanker, ongeacht je ras of ethnische afkomst.
  • Acne verdwijnt sneller door in de zon te zitten. Dit is ook weer zo’n verhaal dat mensen vandaag de dag nog steeds geloven. Het kan voorkomen dat de zon overtollige olie op het gezicht opdroogt, of dat de bruine kleur door de zon de verkleuring door acne camoufleert. Maar dit heeft serieuze negatieve consequenties zoals rimpels of, erger nog, huidkanker. Als je je acne wil kwijtraken is een anti-acne medicijn of behandeling de beste optie.
  • Een zonnebrandlotion met een zeer hoge beschermingsfactor gebruiken betekent dat je de hele dag beschermd bent. Ook een fabeltje waar we snel vanaf moeten. De beschermingsfactor is een formule die aangeeft hoe goed de zonnebrandlotion de huid beschermt tegen UVa en UVb straling. UVa straling is verantwoordelijk voor rimpels en fijne lijntjes terwijl UVb straling huidkanker kan veroorzaken. Of je nu beschermingsfactor 15 of 50 gebruikt, na 2 uur moet je je weer opnieuw insmeren en als je in het water gaat of zweet zelfs vaker. Zelfs als het etiket waterafstotend zegt, toch opnieuw aanbrengen. Waterafstotend wil namelijk nog niet zeggen dat het ook de hele dag goed blijft werken.

Om je huid tegen de schadelijke effecten van de zon te beschermen zou je elke dag, ongeacht het seizoen, zonbescherming moeten dragen. Je zou ook Marokkaanse Arganolie in je dagelijkse huidverzorgingsroutine moeten opnemen omdat deze olie Vitamine E, Ferulinezuur en Polyfenolen bevat. Deze componenten bestrijden de effecten van UV straling en vrije radicalen op de huid.

Deel dit artikel over fabeltjes tegen de zon met je vrienden! Sharing is caring!