Geef Jezelf De Perfecte Pedicure

Geef Jezelf De Perfecte Pedicure

Stel je eens voor dat er een goed uitziende vrouw voorbij komt lopen. Ze heeft perfect haar, een glanzende huid, perfecte kleding en een trotse manier van lopen. Maar wanneer je haar voeten ziet – verschrikkelijke nagels! Hoe goed je er ook uitziet, je moet ervoor zorgen dat je teennagels bij je uiterlijk passen.

Onze nagels vertellen ons veel over onszelf. Als je nagels schoon, gezond en kleurrijk zijn zegt dat veel over je persoonlijkheid. Ze weerspiegelen dat je netjes bent en op je lichamelijke welzijn let. Aan de andere kant, als je nagels vuil en ongeknipt zijn en er slecht uitzien, wat zegt dat dan?

Goed uitziende nagels vereisen niet veel onderhoud. Je hoeft niet elke week naar de salon want er zijn veel manieren waarop je je nagels zelf thuis kunt verzorgen. Niet alleen ben je van het gedoe af, maar je bent er ook zeker van dat je geen infecties oploopt door ongesteriliseerde werktuigen.

Hier zijn een paar eenvoudige manieren om jezelf thuis die perfecte pedicure te geven.

 • Verwijder oude nagellak.
  Verzadig een watje met een aceton-vrije nagellak verwijderaar. Druk het watje voorzichtig tegen de nagel en wrijf in cirkelvormige bewegingen. Zorg dat alle restanten van de oude nagellak weg zijn.
 • Dompel je voeten onder.
  Hou je voeten in warme zeepsop. Een beter alternatief is gelijke delen citroensap en Arganolie te mengen en je nagels tenminste 5 minuten in dit mengsel te houden. Dit hydrateert je nagels en verzacht de nagelriem waardoor het makkelijker is om aan je nagels te werken. Dep je voeten droog voordat je met de volgende stap verder gaat.
 • Verwijder de nagelriemen.
  Gebruik een nagelriem verwijderaar om je nagels verder te verzachten door je nagelriemen terug te duwen met de gebogen kant van het houten gedeelte. Je kunt je nagelriemen ook met een schaartje afknippen maar dat vereist wel wat handigheid als je jezelf niet wil snijden.
 • Knip je nagels.
  Lange teennagels zijn geen prettig gezicht. Knip ze dus met een schaartje tot op een fatsoenlijke lengte af. Knip ze niet te kort want dat kan ingegroeide teennagels veroorzaken en bijzonder pijnlijk zijn. Vijl de nagels met een nagelvijl tot een vierkante vorm. Gebruik een nagelpolijster om het oppervlak glad te maken.
 • Exfolieer dode huid.
  Verwijder dode en droge huid met een puimsteen of een ruwe spons. Je kunt ook een mengsel van olie en zout of suiker brouwen. Geef speciale aandacht aan ruwe hielen en andere delen van je been. Spoel de losgekomen huid af en droog af.
 • Hydrateren.
  Gebruik ruime hoeveelheden moisturizer zoals Arganolie op je voeten. Masseer het over je voeten en onderbenen en let speciaal op droge plaatsen. Relax voor 10 minuten zodat je huid de gelegenheid heeft om de moisturizer op te nemen. Wrijf je nagels zorgvuldig droog voordat je nagellak aanbrengt.
 • Nagellak aanbrengen.
  Breng op iedere nagel gelijkmatig twee lagen van jouw favoriete kleur nagellak aan.

Met deze tips kun je jezelf gemakkelijk een pedicure geven!

Deel dit artikel over pedicures met je vrienden! Sharing is caring!