Ken jij de voordelen van Bentoniet klei al?

Bentoniet klei in een kommetje

Een vriendin mij vroeg mij laatst of ik Bentoniet klei kende en wat ik ervan vond. Ik moest eerlijk zeggen dat ik het niet kende, maar natuurlijk ben ik die middag direct ernaar op zoek gegaan en op onderzoek uitgegaan naar de verschillende toepassingen ervan. Bentoniet klei is helemaal niet een nieuw, hip product. De klei, die afkomstig is van vulkanisch as, wordt al eeuwen gebruikt door traditionele stammen in onder andere de Andes, centraal Afrika en Australië. Wij lopen gewoon een beetje achter, maar dat is niet erg! Lees hieronder alles over de werking en de toepassingen van deze klei en je bent weer helemaal op de hoogte.

De werking

Bentoniet klei, ook wel Montmorilloniet genoemd, is ontgiftend, herstellend en verzorgend. De ontgiftende werking begint zodra de klei in contact komt met een vloeistof, zoals water.

De elektrische componenten van de klei veranderen en het wordt als het ware een grote spons die de schadelijke stoffen uit je huid kan zuigen en bint in de klei.

Daarnaast helpt bentoniet je cellen te voorzien van zuurstof, doordat het een teveel aan waterstof weghaalt en ruimte maakt voor de toevoer van zuurstof.

Tot slot heeft de klei ook verzorgende eigenschappen door de mineralen die het bevat. Er zit veel silicium, calcium, magnesium, natrium, ijzer en kalium in. Silicium, calcium zijn belangrijke bouwstoffen voor je huid, haar en nagels.

Je kunt bentoniet klei op verschillende manieren gebruiken. Ik heb er inmiddels een aantal geprobeerd.

Body packing

Als je zin hebt in een uitgebreid beauty ritueel kun je je hele lichaam insmeren met de klei, die je tot een pasta mengt met een beetje water.

Wacht tot de klei weer is opgedroogd en spoel het dan met lauwwarm water af.

Dit is trouwens ook super leuk om met kinderen te doen!

Huid Scrubben

Bij huidirritatie

Omdat ik graag buiten bezig ben en veel sport, heb ik nogal wat ruwe plekjes op mijn benen. Een beetje klei op die plekken kalmeerde en verzachtte mijn huid enorm.

Ik vind het lekker mijn huid daarna met arganolie in te smeren.

De klei heeft je lichaam vrij gemaakt van gifstoffen waardoor de voedingsstoffen in de arganolie heel gericht hun werk kunnen doen.

Babypoeder

Bentoniet klei kan perfect als babypoeder gebruikt worden, omdat het goed helpt tegen roodheid en irritatie.

Je kunt het droge poeder rechtstreeks op de huid van je baby doen en het na een paar minuten weer afvegen.

Gezichtsmasker

Maak de klei weer met water aan om er een gezichtsmasker van te maken. Omdat de huid van je gezicht wat gevoeliger is, vind ik het lekker een paar druppels arganolie toe te voegen.

Arganolie en bentoniet klei hebben beide vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft om je huid te herstellen, ze vullen elkaar daarom perfect aan.

Na 20 minuten kun je het masker afspoelen.

Nog even opletten

Als je nieuwsgierig bent geworden, zijn er nog wel een paar dingen waar je op moet letten.

Als je bentoniet klei koopt moet het grijs- of crèmekleurig en geurloos zijn, als de klei helder wit is, is het niet meer goed.

De klei mag niet in aanraking komen met metaal, ik maak daarom mijn maskers in een glazen pot en roer met een plastic lepel.

Tot slot moet je als je zwanger bent of de klei voor je baby gebruikt, er op letten dat er geen loodrestanten in zitten.

Kende jij bentoniet klei al? Hoe gebruik jij het? Als je het nog niet kent, ben je nu benieuwd het ook eens te gaan proberen? Laat het weten!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]