Game, Set en Perfecte & Gezonde Huid.

Game, Set en Perfecte Huid

Als je tennist, beroeps of amateur, moet je meer dan ooit goed voor je gezonde huid zorgen. Terwijl jij met je racket al zwaaiend je balletje slaat, wordt je huid namelijk aan ruwe omstandigheden blootgesteld. Dat is vooral zo als je op buitenbanen speelt. Maar neem het niet te licht op als je op binnenbanen speelt. Ook op overdekte banen kan je huid een aardige opdoffer krijgen.

Huidverzorgingstips Met Slagkracht

  • Heb je zonnebrandlotion lief! Voor je de baan op gaat en die lage ballen gaat oefenen, moet je eerst zonnebrandlotion op je gezonde huid smeren. De lotion moet minimaal beschermingsfactor 15 hebben. Omdat je waarschijnlijk flink gaat zweten (vooral op een buitenbaan) is het het beste om een waterafstotende lotion te gebruiken. Breng de lotion tenminste 15 minuten voordat je de deur uitgaat aan. Zorg dat je de zonnebrandlotion in je sporttas bij je racket hebt zitten. Na 2 uur of als je veel gezweet hebt moet je je namelijk weer opnieuw insmeren. Misschien duurt jouw partij tennis wel langer dan 2 uur of wil je na afloop nog een wedstrijd spelen. Bij professioneel vrouwentennis (WTA en Grote Toernooien) is het al heel gewoon dat een partij meer dan 3 uur duurt.
  • Draag beschermende kleding! Het is het beste om zoveel mogelijk van de huid te bedekken. Maar je moet je natuurlijk nog wel vrij kunnen bewegen en je niet ongemakkelijk voelen. Draag bij voorkeur witte of lichte kleding.
  • Hydrateer de huid elke dag! Door al dat rondrennen op de baan en zwaaien met je racket om die winnende forehand en backhand te slaan ga je zweten, en raakt je huid zijn natuurlijke vocht kwijt. Om nog maar niet te spreken van die verdedigende lobs, drop shots, volleys, en smashes die nodig zijn om het winnende punt te scoren (en dat is dan nog maar 15-0 in het eerste spel van de eerste set). Ook de elementen (zon, wind en regen) beroven de gezonde huid van zijn natuurlijke vocht waardoor die droog wordt en kan gaan barsten. Om een droge, schilferige en gebarsten huid voor te blijven moet je dagelijks een vochtinbrengend product gebruiken. Het is het beste om dit direct na het baden te doen als de huid nog een beetje vochtig is. Voor het hydrateren van de huid kun je het beste Arganolie gebruiken. Dat zit namelijk vol met hydraterende componenten zoals Sterol, voedende componenten zoals Vitamine E, essentiële onverzadigde vetzuren en Prostaglandinen. Het is ook rijk aan anti-oxidanten en stoffen zoals Ferulinezuur en Carotenoïden. Deze beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van UV straling en vrije radicalen en houden de huid daardoor langer jong.

Zie er scherp uit met deze huidverzorgingstips als je de baan op gaat en die punten, games, sets en wedstrijden gaat spelen.

Deel dit artikel over een perfecte huid met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]