Ga Voor een Betere Gezondheid, Lees Hoe je dit kunt Doen!

Ga Voor een Betere Gezondheid

Wacht niet totdat je altijd moe bent, minder energie hebt of zelfs echt ziek wordt voordat je iets aan je gezondheid gaat doen. Alles gaat vandaag de dag snel, en dat geldt ook voor de verschillende ziektes die we al kunnen hebben voordat we zelfs maar de symptomen voelen. Hier zijn 5 stappen richting een gezondere jij.

 • Stap 1. Ga Regelmatig naar de Dokter
  Misschien denk je dat het een verspilling van tijd en geld is om naar de dokter te gaan als je niet ziek bent. Maar voorkomen is beter dan genezen. Het is goedkoper om gezond te blijven dan ziek te worden en te moeten betalen voor dure medicijnen en behandelingen. Bovendien weet je als je regelmatig naar de dokter gaat beter hoe het ervoor staat met je gezondheid. Ik weet zeker dat je niet wil dat kleine dingen uitgroeien tot serieuze ziektes, alleen maar omdat je niet de moeite nam om naar de dokter te gaan.
 • Stap 2. Doe Aan Lichaamsbeweging
  Geen tijd hebben om drie uur per week naar de sportschool te gaan is geen excuus. Er zijn genoeg manieren om de lichaamsbeweging te krijgen die je nodig hebt om gezond te blijven. Neem de trap in plaats van de lift en ga eens wat vaker wandelen. Van wandelen word je snel fitter en je hoeft echt geen marathon te gaan lopen. Probeer elke dag 30 minuten te lopen dan raak je al gauw die vervelende extra pondjes kwijt. Sla de reclame over als je TV kijkt en doe in plaats daarvan wat rek- en strekoefeningen terwijl je wacht tot je programma weer begint.
 • Stap 3. Hou er een Gezond Dieet op na
  Je eten hoeft niet saai te zijn om gezond te zijn. Doe bij het ontbijt wat noten en fruit bij je cornflakes. Gebruik gezonde oliën zoals Arganolie als sladressing en om je lunch en avondmaaltijd gezonder en lekkerder te maken. Of probeer deze olie eens om gerechten in te bakken. Wat je klaarmaakt wordt er niet alleen gezonder van maar ook nog eens lekkerder. Arganolie bevat enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetzuren, de goede vetten, die makkelijker door het lichaam worden opgenomen. Daarnaast bevat deze olie voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft zoals vitamine E, essentiële vetzuren en anti-oxidanten.
 • Stap 4. Breng Tijd Door met Familie en Vrienden
  Niets werkt beter om stress te verlichten dan tijd doorbrengen met familie en vrienden. Eet samen een zelf gekookte maaltijd of kijk met je gezin een film. Dit helpt om te relaxen en de stress van het werk even van je af te zetten. Het haalt de familiebanden aan en brengt goede herinneringen voort.
 • Stap 5. Neem een Hobby
  Je kunt beter met stress omgaan als je wat afleiding hebt en even weg kunt komen van je stressvolle omgeving. Chronische stress kan zijn tol eisen van je gezondheid. Het maakt je gevoelig voor hoge bloeddruk en vergroot je kans op hartziektes. Word creatief en ga schilderen, een instrument bespelen, pottenbakken of wat dan ook. Als het je maar helpt te ontspannen, te inspireren en je lichaam en geest weer te verjongen.

Leer hoe je gezond kunt blijven en wacht niet tot je ziek wordt voordat je actie onderneemt. Bedenk dat een gezonde jij een gelukkige jij is.

Deel dit artikel over hoe te gaan voor een betere gezondheid met je vrienden! Sharing is caring!