Enkele Tips Voor Het Thuis Verzorgen van Psoriasis

Enkele Tips Voor Het Thuis Verzorgen van Psoriasis

Mensen die lijden aan psoriasis hebben last van een jeukende en pijnlijke huid met vlekken die ofwel een witte, zilveren of rode kleur en een schilferige huid hebben. Het kan een uitdaging zijn om met de symptomen van psoriasis te leven en deze te beheersen daar bijna alles tot een uitbarsting kan leiden.
Hier zijn enkele tips over hoe psoriasispatiënten een uitbarsting kunnen vermijden en behandelen.

Douche- and badgewoonten

Het nemen van een douche of bad kan helpen bij verwondingen van psoriasis, omdat dit de dikke en schilferige vlekken die de meeste psoriasispatiënten hebben, zullen verzachten en hydrateren. Maar het moet wel kort gehouden worden, daar te lang weken in water je huid zal beroven van haar vocht, wat vervolgens zal leiden tot jeuk en schilfering van de huid. Een douche of bad van tien minuten is ideaal. Lauw water wordt ook aangeraden.

Warm water zou absoluut niet gebruikt moeten worden daar dit de huid uitdroogt en de bloedtoevoer naar de huid verhoogt, wat leidt tot irritatie en verdere roodheid van de psoriasisplekken. Het gebruik van zeep moet ook worden vermeden, omdat dit de neiging heeft de huid gemakkelijk uit te drogen. Een niet-irriterende body wash is aan te bevelen. Het is het beste om een dermatoloog te raadplegen voor een niet-irriterende body wash. De ideale body wash bevat havermout eiwitten en lipiden, omdat deze bestandsdelen de huid kalmeren en ook de schilferige vlekken hydrateren.

Gewoonte om te hydrateren
Na het nemen van een douche of bad is het zeer aan te bevelen onmiddellijk een vochtinbrenger op te smeren, omdat dit het vocht helpt vast te houden en schilfers reduceert. Omdat wrijven irritatie kan veroorzaken, is het het beste om de huid droog te deppen. Een krachtige vochtinbrenger, zoals Arganolie, wordt aanbevolen. Deze olie zit boordevol voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen, zoals vitamine E, vetzuren en sterolen. Arganolie wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en bevat talrijke anti-oxidanten die de huid beschermen tegen de agressieve effecten van vrije radicalen. Als je een notenallergie hebt, raadpleeg dan eerst je arts voordat je deze olie gebruikt, omdat de olie wordt gewonnen uit de vruchtnoten van de Arganboom.

Kledingkeuzes

Zoals eerder vermeld, kan bijna alles leiden tot een uitbarsting en dit geldt ook voor je kleding. Het grootste deel van de tijd jeukt psoriasis. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om stoffen, zoals wol en synthetische vezels, te vermijden. Deze kledingmaterialen sluiten warmte in, wat leidt tot irritatie van een reeds geïrriteerde huid. Kies voor loszittende kleding gemaakt van zachte en lichte materialen, zoals katoen en linnen. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan hoe je kleren worden gewassen. De meeste mensen met psoriasis reageren op sterke wasmiddelen, zoals bleekmiddel en wasverzachter, dus vermijd het gebruik van deze producten.

Levensstijl keuzes

Regelmatige lichaamsbeweging en het eten van gezonde voeding is belangrijk om een gezond gewicht te behouden, omdat een hoge Body Mass Index gekoppeld wordt aan een hogere kans op psoriasisuitbraken. Alcohol moet vermeden worden, omdat ook dit tot uitbarstingen kan leiden. Het is ook ideaal om een dieetdagboek bij te houden, zodat je kunt bijhouden welke voedingsmiddelen een uitbraak kunnen veroorzaken. Je moet ook leren hoe je stress kunt indammen, want stress kan leiden tot uitbarstingen.

Deel dit artikel over verzorging van psoriasis met je vrienden! Sharing is caring!