Elegant Ouder Worden met deze Anti-Aging Voedingsmiddelen

Elegant ouder worden met deze Anti-aging voedingsmiddelen c

Laten we eerlijk wezen: niemand wil er ouder uit gaan zien. Helaas, is veroudering onvermijdelijk. Het is een natuurlijk biologisch proces. Maar, het is wel mogelijk controle uit te oefenen op de snelheid van veroudering.

Je levensstijl bepaalt of je elegant ouder wordt of niet. Er zijn duizenden anti-aging producten op de markt, maar wist je ook dat voedingsmiddelen je kunnen helpen er jong uit te blijven zien en je jong te voelen? Elegant ouder worden gaat niet alleen om het minimaliseren van de tekenen van huidveroudering. Het gaat erom over het algemeen gezond te zijn. Zorg ervoor dat je gezond blijft en dan zul je jezelf jonger voelen en er jonger uitzien dan je bent.

Hier is een lijst met anti-aging voedingsmiddelen die je zullen helpen elegant ouder te worden.

Anti-aging voedingsmiddelen

  • Bessen – Ken je iemand die niet van bessen houdt? Als je een van die mensen bent, dan zou je bessen een kans moeten geven (tenzij je er allergisch voor bent natuurlijk). Bessen zijn niet alleen lekker, ze zitten ook boordevol anti-oxidanten en deze helpen de gezondheid van cellen te stimuleren en beschermen je tegen ziektes!
  • Avocado’s – Avocado’s zijn een uitstekende bron van vitamine E, kalium en anti-oxidanten. Vitamine E is een krachtige anti-oxidant. Anti-oxidanten helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en omdat ze de gezondheid van cellen bevorderen, stimuleren ze je immuunsysteem, en helpen ze bij het herstellen en vernieuwen van de huid waardoor je er jonger uitziet en jezelf jonger voelt.
  • Knoflook – Knoflook is een basiskruid in veel gerechten. Knoflook geeft niet alleen een lekkere smaak aan je gerechten, ze helpen ook je cholesterol en bloeddruk te verlagen. Bovendien geeft het je immuunsysteem een flinke boost. Knoflook heeft ook antivirale en antibacteriële eigenschappen. Het beste van alles, knoflook kan helpen de groei en uitzaaiing van kankercellen te reduceren.
  • Vezelrijke granen – Een aantal van de beste bronnen van vezels zijn haver, bruine rijst en quinoa. Waarom zijn vezels belangrijk voor je lichaam? Ten eerste helpen ze ervoor te zorgen dat alles in je darmen de juiste kant op beweegt. Als je voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan vezels, zal je lichaam in staat zijn zich te ontdoen van gifstoffen en ongewenste stoffen. Volle granen reduceren ook je risico op diabetes, hart- en vaatziekten en beroertes.
  • Bladgroenten – Herinner je je nog de tijd dat je moeder (of vader) je dwong je groenten op je bord op te eten? Het blijkt dat je hen daarvoor zou moeten bedanken. Donkere bladgroenten zitten vol anti-oxidanten die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in je lichaam. Vrije radicalen zijn de nummer een boosdoener van vroegtijdige veroudering. Dus als je geen bladgroenten meer hebt gegeten sinds je uit huis bent gegaan, dan wordt het tijd om ze nu weer te gaan eten. Spinazie en boerenkool zijn twee bladgroenten die je lichaam beschermen tegen de agressieve effecten van UV-stralen.
  • Rode wijn – Je zult ervan versteld staan dat een glas rode wijn per dag je kan beschermen tegen hart- en vaatziekten. Rode wijn bevat een anti-oxidant genaamd resveratrol, dat de vorming van bloedstolsels kan helpen voorkomen. Maar zorg ervoor dat je het bij een glas per dag (voor vrouwen) en twee glazen voor mannen houdt. Als je niet van wijn houdt, dan kan je een resveratrol-supplement nemen.

Als je deze anti-aging voedingsmiddelen in je dieet opneemt, dan ben je goed op weg om elegant ouder te worden!

Deel dit artikel over Anti-Aging met je vrienden! Sharing is caring!