Eet Voedingsmiddelen met Anti-Aging Eigenschappen

Eet Voedingsmiddelen met Anti-Aging Eigenschappen

In deze moderne wereld zijn er niet veel mensen die slim omgaan met hun voedingskeuzes. We leiden een druk leven en proberen strakke schema’s te volgen, waardoor maaltijden voor veel mensen in een doos aan de deur worden geleverd of via de drive-through worden afgehaald. Het probleem van fast food maaltijden is dat ze ongezond zijn. Ze zitten boordevol ongezonde vetten, zout en/of suiker.

Slim omgaan met de keuze voor voedingsmiddelen is een van de dingen die jaren aan je leven kunnen toevoegen. Veroudering is een proces dat we niet kunnen stoppen, maar we kunnen het wel vertragen door een gezonde levensstijl aan te houden, in beweging te blijven en het lichaam te voeden met maaltijden die boordevol voedingsstoffen zitten. Dit kan ook leeftijdsgebonden ziekten helpen voorkomen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en osteoporose.

Vanaf nu kun je slim worden in de keuze van je voeding. Hier zijn voedingsmiddelen die boordevol anti-oxidanten zitten en die je in je voeding kunt opnemen.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan anti-oxidanten

  • Culinaire Arganolie – Deze culinaire Arganolie uit Marokko is een van de meest gezonde oliën die er vandaag de dag zijn. De olie zit boordevol krachtige anti-oxidanten, zoals vitamine E, carotenoïden, polyfenolen, ferulinezuur en squaleen. Het zit ook vol met onverzadigde essentiële vetzuren. De olie is erg goed voor het hart, de hersenen en voor de versterking van het immuunsysteem. Vanwege de grote hoeveelheid anti-oxidanten in de olie is het mogelijk dat de olie het risico op kanker vermindert. Voor een gezonde boost besprenkel je je gegrilde gerechten, salades, pasta’s, stoofschotels en soepen met een of twee eetlepels Arganolie.
  • Olijfolie – Net als de culinaire olie uit Marokko bevat olijfolie krachtige anti-oxidanten die leeftijdsgebonden ziekten kunnen helpen voorkomen en je risico op kanker kunnen helpen verlagen. De enkelvoudige onverzadigde vetten spelen ook een cruciale rol in het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.
  • Yoghurt – In 1970 werd gemeld dat Sovjet-Georgië meer centenerians had of mensen die al 100 jaar zijn dan enig ander land. Rapporten vermelden dat yoghurt, wat een belangrijk onderdeel uitmaakte van de voeding van mensen die in het toenmalige Sovjet-Georgië leefden, het geheim was van hun lange levensduur. Hoewel deze anti-aging eigenschappen van yoghurt nooit direct zijn aangetoond, is er geen twijfel over de gezondheidsvoordelen van yoghurt. Yoghurt zit boordevol calcium, waardoor het ontzettend goed is voor het voorkomen van osteoporose. Bovendien worden er miljoenen goede bacteriën in yoghurt gevonden, waardoor het de darmen gezond houdt en de ontwikkeling van leeftijdsgebonden intestinale ziekten voorkomt.
  • Vis – In een studie van 3 decennia geleden over de inheemse Eskimo’s van Alaska, kwamen onderzoekers tot de conclusie dat zij geen hart- en vaatziekten kenden. Dit kan worden verklaard door het feit dat de oorspronkelijke Eskimo’s van Alaska een opmerkelijk hoge kwantiteit vis eten. Vis zit boordevol omega-3 vetten en speelt een belangrijke rol bij het beschermen van de slagaders tegen cholesterolopbouw en bij het voorkomen van abnormale hartritmes.

Voeg deze voedingsmiddelen, die boordevol anti-oxidanten zitten, toe aan je maaltijden om het proces van veroudering en leeftijdsgerelateerde ziekten af te wenden.

Deel dit artikel over Anti-Aging met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]