Haarverzorgingtip: Eet Deze Voedingsmiddelen Boordevol Voedingsstoffen

Haarverzorgingtip Eet deze voedingsmiddelen boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor het haar c

Als je een glorieuze haardos wilt, kan je beter eerst beginnen met het bekijken van je maaltijden. Jazeker, je leest het goed. De cellen en processen die verantwoordelijk zijn voor sterk en levendig haar zijn afhankelijk van de gezondheid van je maaltijden. Dus het gaat niet alleen om het gebruiken van de juiste haarverzorgingsproducten. Goed eten speelt een cruciale rol in het verkrijgen van mooi, sterk en gezond haar, net als regelmatige lichaamsbeweging, terwijl ongezonde gewoonten vermeden moeten worden. Over het algemeen is een gezonde levensstijl de sleutel tot een gezonde en mooie haardos.

Haarverzorgingtip #1: Eet een gezond en evenwichtig dieet

Veranderingen in het haar, ongeacht of ze goed zijn of slecht, kunnen langere tijd duren voordat ze zichtbaar worden in vergelijking met veranderingen in de huid. Bijvoorbeeld, het duurt maar een paar dagen tot een week voordat slechte voeding leidt tot huiduitbraken, een droge of vale huid. Maar als het gaat om het haar, kan het enkele maanden duren voordat voedingstekorten of de effecten van een slechte voeding zichtbaar worden.

Dus het loont om vanaf vandaag te beginnen met het eten van een gezond en evenwichtig dieet. De voedingsstoffen die je je lichaam vandaag voedt, zullen je haarzakjes – waar alle haarstrengen worden geboren – en de hoofdhuid helpen sterker te maken. Denk gewoon aan deze vergelijking. Gezondere haarzakjes + gezondere hoofdhuid = gezondere haardos!

haarverzorgingtip-eet-deze-voedingsmiddelen-boordevol-voedingsstoffen-die-goed-zijn-voor-het-haar2

Voedingsmiddelen die je haar TLC geven

Hier zijn enkele voedingsmiddelen die gezond haar bevorderen.

 1. Zalm

  Proteïne en vitamine D zijn essentieel voor sterker haar en zalm is rijk aan beide voedingsstoffen. Maar afgezien van deze twee bevat zalm omega-3 vetzuren, die cruciaal zijn voor gezond haar. Deze vetzuren zijn essentieel om het haar te laten groeien en maken deel uit van ongeveer 3% van je haarschacht. Ze zijn ook te vinden in de celmembranen van de hoofdhuid en in de natuurlijke oliën, die de hoofdhuid en het haar van nature hydrateren. Maar het probleem is dat je lichaam deze omega-3-vetzuren niet kan produceren, daarom moet je je lichaam via voedingsbronnen voorzien van deze vetzuren. En zalm is een uitstekende bron van omega-3 vetzuren. Andere goede bronnen zijn haring, makreel, forel, avocado, pompoenpitten en walnoten.

 2. Walnoten

  Walnoten zitten niet alleen boordevol omega-3 vetzuren, ze zitten ook vol met biotine en vitamine E. Deze twee voedingsstoffen zorgen ervoor dat de cellen niet worden beschadigd. Je haar wordt bijna de hele tijd aan de zon blootgesteld. Biotine en vitamine E helpt je haar te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Als je lichaam onvoldoende biotine heeft, kan je last krijgen van haaruitval. Koper, dat ervoor zorgt dat je natuurlijke haarkleur rijk en glanzend is, wordt ook gevonden in walnoten.

  haarverzorgingtip-eet-deze-voedingsmiddelen-boordevol-voedingsstoffen-die-goed-zijn-voor-het-haar1

 3. Oesters

  Oesters zitten boordevol zink en kunnen helpen bij het voorkomen van haaruitval, en een droge en schilferige hoofdhuid. Oesters bevatten ook veel eiwitten en haren bestaan voor ongeveer 97% uit eiwit. Als je lichaam onvoldoende eiwit heeft, zal het niet in staat zijn om de haarlokken die je elke dag verliest op natuurlijke wijze te vervangen, en met te weinig eiwit kan het haar dat teruggroeit droog, zwak en broos worden.

Dus als je een prachtige haardos wilt, begin dan vandaag met gezond eten en het leven van een gezonde levensstijl voor de verzorging van je haar!

Niet alleen het eten van natuurlijke producten is goed voor je haar, ook je haar direct verzorgen op een natuurlijke manier is iets waar steeds meer mensen voor kiezen. Lees er alles over in ons artikel: Alles over natuurlijke haarverzorging

Deel dit artikel over Voedingsmiddelen met je vrienden! Sharing is caring!