Een Stoofpotgerecht Dat Perfect Bij De Herfst Past

We hebben je al een aantal soeprecepten gegeven en waarom ook niet. Het is per slot van rekening herfst. De tijd van het jaar dat de temperatuur omlaag gaat en we warm proberen te blijven. Maar je hoeft natuurlijk niet elke dag soep te eten. Stoofpotten zijn ook hartverwarmend! Hier is een recept voor een heerlijke stoofpot!

Ingrediënten

  • Runderrollade – Een rollade van 3 tot 4 pond.
  • Plantaardige Olie – 2 eetlepels.
  • Wortelen – 125 gram fijngehakte wortelen.
  • Ui – 150 gram gesnipperde ui.
  • Selderij – 100 gram is genoeg.
  • Knoflook – 4 teentjes, fijngehakt.
  • Kippenbouillon – Ongeveer 250 ml. Runderbouillon of een combinatie van kippen- en runderbouillon werkt ook.
  • Suiker – 2 eetlepels.
  • Thijm – Eén takje
  • Droge Rode Wijn – 60 ml.
  • Zout – Naar smaak
  • Peper – Naar smaak
  • Marokkaanse Arganolie – Hiervan heb je 2 eetlepels nodig. Deze olie is erg lekker om over gerechten te sprenkelen. Niet alleen voegt het een heerlijke nootachtige smaak aan je maaltijden toe, het maakt ze ook nog eens gezonder. Arganolie zit namelijk vol met anti-oxidanten en essentiële onverzadigde vetzuren. Daardoor geeft regelmatige consumptie ervan je een sterker afweersysteem en gezonder hart.
  • Water

Nu we de ingrediënten hebben kunnen we aan de slag gaan!

Aanwijzingen

  1. Verwarm je oven voor tot 150 graden.
  2. Terwijl je daarop wacht kruid je het vlees met zout en peper. Let er goed op dat je het vlees in zijn geheel bestrijkt.
  3. Verhit de plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur. Maak de olie niet te heet. Er mag geen rook vanaf komen.
  4. Zodra de olie heet is kun je het vlees erin bruin laten bakken. Het vlees moet aan alle kanten bruin zijn. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Als je ziet dat er rook uit de olie komt haal de pan dan van het vuur af, draai het vuur omlaag en ga verder met bakken. Zet het vlees als het eenmaal bruin is opzij in een diepe schaal die de sappen opvangt.
  5. Doe de groenten in de pan en roerbak totdat ze bruin en zacht zijn. Je moet hierbij serieus roeren. Voeg de knoflook toe en laat nog een minuutje doorbakken.
  6. Giet de bouillon erin en breng het geheel aan de kook. Schraap de bruine stukjes van de bodem van de pan af. Blijven roeren.
  7. Tijd om de wijn en de suiker toe te voegen. Door laten koken totdat je geen alcohol meer ruikt. Doe dan de thijm en het vlees met de opgevangen sappen weer in de pan. Giet er nu water in. Het vlees moet ongeveer voor de helft bedekt zijn. Laten sudderen met het deksel erop.
  8. Als het klaar is laat je het 3 1/2 uur in de oven bakken. Draai elk half uur het vlees om.
  9. Haal het vlees uit de pan en zet dat opzij op een dienblad. Dek het dienblad af met folie.
  10. Verwarm de pan opnieuw op het fornuis totdat er nog ongeveer 200 ml vloeistof in zit. 15 minuten opwarmen zou hiervoor genoeg moeten zijn.
  11. Als je wil kun je de saus nog verder indikken. Giet de saus in de schaal met het vlees en sprenkel er voor het opdienen nog wat Arganolie overheen!
Deel dit artikel over over een heerlijk stoofpot gerecht met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]