Een Spannend Idee voor Je Ontbijt

Een Spannend Idee voor Je Ontbijt

Ook zo moe van elke morgen datzelfde bord cornflakes? Cornflakes geven het lichaam dan wel de voedingsstoffen die het nodig heeft, maar iedere keer hetzelfde eten kan behoorlijk gaan tegenstaan.

Misschien moet je je ontbijt eens helemaal anders doen. En als je op werkdagen enkel tijd hebt om snel wat cornflakes en melk in een schaal te doen, kun je misschien in het weekend je ontbijt wat interessanter maken. Met dit ontbijtidee kun je een goede indruk op je geliefde of misschien wel op jezelf maken.

Als je net als bijna iedereen van eieren en gebakken spek houdt, zul je hier ook van gaan houden. Misschien denk je aan gebakken spekreepjes, spiegeleieren en toast. Maar dat is zo gewoontjes. Laten we in het weekend eens iets spannends aan je ontbijt toevoegen.

Het Idee

Gevulde Eieren met Spek

Wat Je Nodig Hebt

  • Hardgekookte eieren – Het idee is één ei per persoon. Maar voor kleine kinderen is een half ei wel genoeg. Pel de eieren en snij ze in tweeën. In de lengte natuurlijk. Haal de dooier eruit.
  • Cheddar kaas – Als je geraspte Cheddar kaas kunt vinden bespaar je je de moeite van het zelf moeten raspen. Je hebt ongeveer 2 eetlepels nodig.
  • Mayonaise – Ongeveer 50 ml. Als je niet van mayonaise houdt kun je dit ingrediënt ook weglaten.
  • Stukjes Spek– Ongeveer 2 eetlepels om te vullen en te garneren.
  • Lente-ui – Een kleine lente-ui is wel genoeg. Snij in dunne plakjes, en zet wat opzij voor de garnering.
  • Arganolie – Om eroverheen te sprenkelen.

Om Te Beginnen

Nu je alles wat nodig is bij de hand hebt, is het tijd de gevulde eieren met stukjes spek te gaan klaarmaken! Dit recept klaarmaken is erg eenvoudig, zelfs voor mensen die niet vaak in de keuken komen. Het kost totaal geen moeite. In ongeveer 10 minuten ben je ermee klaar. Zo makkelijk is het!

  • Stap 1. Doe het eigeel, de mayonaise, Cheddar kaas, stukjes spek en lente-ui in een schaal, en mix goed met een mixer.
  • Stap 2. Vul de halve eieren met de mix die je net gemaakt hebt. Leg de gevulde eieren op een dienblad en garneer met stukjes lente-ui en stukjes spek. Je kunt het meteen serveren of eerst koelen in de koelkast.
  • Sprenkel er onmiddellijk voordat je het opdient een paar druppels Arganolie overheen! Deze olie voegt net dat beetje extra nootachtige smaak toe! Deze olie vormt niet alleen een smakelijke toevoeging maar is ook nog eens erg gezond!

Dit is inderdaad een geweldig ontbijtidee dat niet alleen je smaakpapillen zal verrassen. Ook je geliefde of je gezin zullen verrast worden door dit ontbijt van spek en eieren. Zou het niet geweldig zijn om met zo’n verrassing wakker te worden?

Deel dit artikel over een spannend ontbijt recept met je vrienden! Sharing is caring!