Een Perfecte Gebraden Kalkoen voor het Kerstdiner

Een Perfecte Gebraden Kalkoen voor het Kerstdiner

Kerstdiners zijn altijd bijzonder. Kerstmis is een tijd waarin families samenkomen en genieten van elkaars gezelschap. Een warme maaltijd samen delen met dierbaren en ervan genieten maakt je hart van binnen warm.

Wil je je kerstdiner extra speciaal maken, maar weet je niet helemaal zeker hoe? Serveer deze gebraden kalkoen met appels en kruiden! Je familie en aanverwanten zullen om het recept blijven vragen nadat ze deze gebraden kalkoen hebben geproefd. Hier is het recept!

Speciale gebraden kalkoen voor de Kerst

Vergeet niet om naar de supermarkt te gaan en als je lange rijen wilt vermijden ten minste een dag voor kerst naar de winkel te gaan om deze ingrediënten te kopen! Dit recept is voor 14 personen. Dat is zeker voldoende voor een groot gezelschap.

Ingrediënten

 • Kalkoen – Een vogel van ca. 7 kilo is genoeg.
 • Salie – Gebruik de verse. Snij ongeveer 1/4 kopje fijn.
 • Rozemarijn – Kies ook hier voor de verse. Je moet de rozemarijn ook fijnsnijden. 1/4 kopje is genoeg.
 • Appel – Je hebt slechts 1 middelgrote appel nodig. Snij de appel in vieren.
 • Ui – Je hebt 1 medium ui nodig. Snij deze door de helft.
 • Selderij – Je hebt maar 1 stengel selderij nodig. Snij deze door het midden.
 • Boter – Je hebt een 1/2 kopje gesmolten boter nodig.
 • Appel gelei – Verwarm 1/2 kopje van de gelei.

Nu je alle ingrediënten hebt, ben je helemaal klaar om je handen aan het werk te zetten. Hier zijn gemakkelijke stap-voor-stap instructies over hoe je dit heerlijke kerstmis kalkoenrecept kunt bereiden!

Instructies

Wees niet bang om je handen vuil te maken! Je kunt je man, partner of kinderen vragen om je mee te helpen in de voorbereiding van dit Kerstmis kalkoenrecept. Natuurlijk zal het leuker zijn om de vogel te bereiden met een beetje help van een geliefde.

 • Stap nummer 1. Begin eerst met het mengen van de kruiden. Als dit is gedaan, ga je verder met de kalkoen. Maak de huid van de vogel met behulp van je vingers een beetje los. Pak de kruiden die je zojuist hebt gemengd en wrijf ze onder de huid. Gebruik tandenstokers om de huid te bevestigen aan de onderzijde van de borst van de kalkoen.
 • Stap nummer 2. Met het rek al op de braadslee, leg je de kalkoen erop met de borst naar boven. Begin de vogel te vullen met de appel, ui en selderij. Borstel de kalkoen in met boter.
 • Stap nummer 3. Stel je oven in op 325 graden Celsius en leg de kalkoen in de oven. Bak 3 tot 3 1/2 uur. Om ervoor te zorgen dat het vlees goed gaar is, gebruik je een vleesthermometer. Zodra deze 180 graden aangeeft, is het vlees al gaar. Vergeet niet om het vlees zo nu en dan in te smeren met het druipvet. Als je denkt dat de kalkoen te snel bruin wordt, bedek de vogel dan losjes met een folie. Borstel de kalkoen in met de appel gelei. Haal het vlees als het gereed is uit de oven.

Laat de kalkoen ongeveer 15 minuten lang bedekt staan. Vergeet niet om voor het opdienen van deze heerlijke gebraden kalkoen de tandenstokers te verwijderen. Geniet van dit heerlijke vlees met je geliefden! Op een prettig kerstfeest!

Deel dit artikel over de perfect gebraden kalkoen met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]