Een Goed Doel in Elke Fles Arganolie

Een Goed Doel in Elke Fles Arganolie

Wist je dat je met elke aankoop van een fles Arganolie een goed doel steunt? Veel mensen die deze olie graag gebruiken voor huid, haar en gezondheid weten niet dat zij met iedere fles die ze kopen ook vrouwen in Marokko helpen en ondersteunen. Misschien probeer je nu het verband te leggen.

Waar Arganolie Vandaan Komt

Laten we eens kijken waar deze olie vandaan komt. Arganolie is een natuurlijk extract van de noten uit de vruchten van Arganboom. De Arganboom komt uitsluitend in het zuidwesten van Marokko voor. Al heel lang gebruikt de Berber bevolking uit Marokko deze olie om ziektes te bestrijden, in de keuken en voor de verzorging van huid en haar. Het zijn de Berber vrouwen die werkzaam zijn bij het winnen van de olie uit de noten van de Arganvruchten.

Het Moeizame Proces Om de Olie Te Winnen

Het winnen van de olie vereist urenlange noeste arbeid. Het begint ermee dat de Berber vrouwen de Arganvruchten plukken. Vervolgens halen zij het vruchtvlees van de zaden af en leggen de zaden in de zon te drogen. Om de zaden uit de noten te krijgen moeten de noten met stenen worden opengebroken. Kun je je voorstellen hoe vermoeiend het is om honderden en honderden noten met een steen open te breken? Vervolgens worden de zaden geroosterd zodat de olie een nootachtige smaak krijgt. Hierna wordt water toegevoegd. Als het water eenmaal aan de geroosterde noten is toegevoegd gaan de vrouwen aan het werk om de noten te vermalen tot een dikke pasta. Deze dikke pasta wordt vervolgens door de Berber vrouwen met de handpalmen gekneed om de olie te verkrijgen. Dit moeizame proces duurt alles bij elkaar ongeveer 20 uur en al dat harde werk wordt uitsluitend door vrouwen gedaan!

Hoe Arganolie de Vrouwen in Marokko Helpt

In het agrarische deel van Marokko mochten vrouwen traditioneel niet het huis uit om te gaan werken. Maar de enorme vraag naar de olie die ook wel het vloeibare goud uit Marokko wordt genoemd heeft dit veranderd. Talrijke coöperaties in het zuidwesten van Marokko produceren tegenwoordig de kostbare olie, de Marokkaanse wonderolie, en het personeelsbestand bestaat uitsluitend uit vrouwen. Arganolie, tegenwoordig bijzonder populair in het Westen als culinaire en cosmetische olie, heeft op die manier van veel Marokkaanse vrouwen de kostwinner van het gezin gemaakt.

De grote vraag naar de olie heeft veel Marokkaanse vrouwen voorspoed gebracht. Veel vrouwen kunnen nu een betere opleiding voor hun kinderen betalen, waar zij vroeger niet eens de basisschool konden afmaken. De vrouwen die in deze coöperaties werken om dit kostbare Marokkaanse artikel te produceren dragen nu bij aan het gezinsinkomen. Hierdoor kunnen hun kinderen naar middelbare school of universiteit gaan.

De voordelen van Arganolie zijn enorm. Niet alleen is deze olie goed voor huid, haar en gezondheid, het helpt ook dromen waar te maken.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]