Duiken er Ouderdomsvlekjes op je Huid op?

Duiken er Ouderdomsvlekjes op je Huid op?

Veel mensen kennen de ouderdomsvlekken wel. Dit zijn de kleine bruine verkleuringen op de huid. Door de naam ouderdomsvlekken gaan veel mensen ervan uit dat deze bruine vlekken pas met het ouder worden ontstaan. Dit is een grote misvatting. Overmatige blootstelling aan de zon leidt tot ouderdomsvlekken. Maar verwacht niet dat ouderdomsvlekken zullen verschijnen na een goede dag in de zon. Deze onregelmatige pigmentaties op de huid, die we ouderdomsvlekken noemen, nemen jaren in beslag om te ontwikkelen.

De huid heeft zijn eigen natuurlijke bescherming tegen de agressieve gevolgen van de zon. We hebben een pigmentatie, die melanine genoemd wordt, die onze huidcellen afgeven. Melanine zorgt ook voor de kleur van onze huid. Als we ouder worden, kan onze huid zichzelf niet zo goed beschermen als vroeger, toen we jonger waren. Naarmate de huid er niet meer in slaagt zichzelf te beschermen, beginnen ouderdomsvlekken te verschijnen.

Het is goed om te begrijpen dat ouderdomsvlekken niet exclusief voor oudere mensen zijn. Leeftijd is eigenlijk geen factor die bepaalt hoe snel deze bruine verkleuringen op de huid verschijnen. Als je jezelf onbeschermd en voor lange tijd blootstelt aan de zon, zullen ouderdomsvlekken eerder op je huid verschijnen. Het melanine-niveau van je lichaam heeft ook invloed op hoe snel ouderdomsvlekken op je huid zullen verschijnen.

Voorkomen van ouderdomsvlekken

Bescherm je huid tegen de zon

Als je niet wilt dat ouderdomsvlekken sneller op je huid verschijnen dan is het het beste om te voorkomen dat je voor lange tijd in de zon bakt en geen zonnebrandcrème gebruikt. Als je in de zon gaat, zorg er dan voor dat je ten minste 15 minuten voordat je naar buiten gaat zonnebrandcrème opsmeert. Je moet er ook op toezien dat je een zonnebrandcrème gebruikt met minimaal beschermingsfactor 15.

Nu de zomer dichterbij komt, gaan mensen veel meer naar buiten, en vooral naar het strand. In de zomer is het het beste om een zonnebrandcrème te gebruiken die waterbestendig of waterdicht is. Vergeet echter niet om deze iedere 2 uur opnieuw op te smeren, of zelfs nog eerder in het geval je veel zweet. Je moet ook voorkomen dat je in de zon ligt tussen 10 AM en 16.00 PM.

Smeer Marokkaanse Arganolie op je huid

Je zou regelmatig Marokkaanse Arganolie moeten gebruiken. Deze olie, vaak aangeduid als het vloeibare goud uit Marokko, beschermt de huid effectief tegen de schadelijke effecten van zonnestralen met behulp van ferulinezuur. Het bevat ook de krachtige anti-oxidant vitamine E. Vitamine E beschermt de huid, en repareert en vernieuwt beschadigde huidcellen. Andere anti-oxidanten die in de olie worden gevonden, zijn polyfenolen die de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Door deze olie regelmatig te gebruiken, zul je niet alleen je huid hydrateren, maar deze ook beschermen en gezond houden. Het is echter belangrijk te melden dat Marokkaanse Arganolie geen zonnebrandcrème is en daarom niet als zodanig moet worden gebruikt.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!