Dingen die je Kunnen Beroven van een Goede Nachtrust

Dingen die je kunnen beroven van een goede nachtrust

Zo nu en dan hebben we allemaal weleens te maken met een rusteloze nacht en het grootste deel van de tijd weten we wat de oorzaak hiervan is. De boosdoeners zijn soms de geluiden van buiten, allergieën die opspelen of je liefde voor koffie. Maar voor veel mensen is de oorzaak van een rusteloze nacht vaak een mysterie. Hier zijn een aantal dingen die je van een goede nachtrust kunnen beroven en ze zullen je verbazen.

Uitslapen in het weekend
Weekend! We wachten en wachten totdat deze dagen eindelijk in zicht zijn. Als het vrijdag is, zeggen veel mensen “Thank God It’s Friday!”, omdat we weten dat de volgende 2 dagen rustdagen zijn. Met een hectische planning tijdens de werkdagen worden veel mensen ertoe verleid om in bed te blijven liggen en lang uit te slapen op zaterdag en zondag. Maar te veel slaap is net zo slecht als lang opblijven. Als je de gewoonte hebt om tijdens het weekend laat wakker te worden, dan zal de biologische klok van je lichaam volledig in de war raken. Om je een beeld te geven, het lijkt alsof je lichaam door verschillende tijdzones heeft gevlogen en je een jetlag bezorgt. Dit maakt het op zondagavond moeilijk om in slaap te vallen.

Een volle maan
Er is al veel gezegd en geschreven over de effecten van volle maan op mensen. Sommigen zeggen dat mensen bij volle maan wild en gek worden, terwijl een bekende legende vertelt dat mensen bij volle maan in weerwolven veranderen. Maar is het waar dat een volle maan invloed heeft op onze slaap? Uit een kleinschalig onderzoek blijkt dat mensen de neiging hebben minder te slapen, minder diep te slapen en meer tijd nodig hebben om in slaap te vallen tijdens nachten met een volle maan.

Extreme kamertemperatuur
De temperatuur van de kamer kan ook invloed hebben op de kwaliteit van je nachtrust. Als de kamertemperatuur te warm of te koud is, kan je slaap worden verstoord. De ideale slaaptemperatuur ligt tussen de 15 and 19 graden Celsius. Als de temperatuur lager wordt dan 12 graden of hoger dan 24 graden Celsius dan zal het moeilijker zijn om in slaap te vallen.

Volledige stilte
Misschien denk je dat een volledige stilte je een goede nachtrust zal bezorgen, maar volgens de directeur van het Disorders and Research Center van het Henry Ford ziekenhuis in Detroit, Thomas Roth Ph.D., is dit niet zo ideaal. We willen allemaal een rustige en kalme omgeving als we gaan slapen, maar door een volledige stilte in de kamer kan elk geluid je afleiden. Dit kan ervoor zorgen dat je wakker wordt.

Vet eten voor het diner
Niet alleen cafeïne kan je van een goede nachtrust beroven. Vet voedsel en voedingsmiddelen boordevol proteïnen doen hetzelfde. Vermijd daarom steaks voor het diner en andere voedingsmiddelen die boordevol proteïnen zitten. Eet voordat je gaat slapen ook geen frietjes en pizza.

Dit zijn slechts een aantal dingen die je kunnen beroven van een goede nachtrust.

Deel dit artikel over Goede nachtrust met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]