De Zomer Betekent Meer Salades!

De Zomer Betekent Meer Salades!

De zomer vraagt om verfrissende maaltijden en salades zullen weer vaker op de tafels prijken. Salades zijn verfrissend, licht en gezond. Met de intense hitte van de zon zullen we absoluut alle nodige verfrissingen kunnen gebruiken.

De meeste bladgroenten en fruit bevatten water. Dit is ook de reden waarom ze zo verfrissend zijn voor het lichaam. Lichte en gezonde maaltijden zijn ook ideaal tijdens dit seizoen van warme en zeer warme dagen. Je wilt toch niet continu die fast food maaltijden gedrenkt in olie naar binnen werken, want hierdoor zul je je te zwaar en lui voelen om naar buiten te gaan en te genieten van de glorie van het zomerseizoen. Je kunt je zelfs duizelig voelen van al die olie en ongezonde vetten, en uiteraard kunnen ze een tol eisen op je gezondheid. Dus als je wilt blijven genieten van al deze zomerpret, kun je beter nu beginnen met gezond te eten.

Zomer zalmsalade

Ingrediënten

  • Zalm – Je hebt 2 kopjes gekookte zalmvlokken nodig. Zalm is een geweldige bron van proteïne en Omega 3. Proteïne zorgt ervoor dat onze botten sterk blijven, terwijl Omega 3 ontzettend goed is voor het hart en de hersenen.
  • Eieren – 2 middelgrote eieren zijn genoeg. Ze moeten hardgekookt zijn en geprakt of gesneden. Eieren zijn niet alleen een goede proteïnebron, ze bevatten ook vitamine H of biotine. Biotine wordt voornamelijk gevonden in de dooier. Biotine is van essentieel belang voor het in stand houden van de energievoorziening in je zenuwcellen, het efficiënte gebruik van suiker en het gezond houden van de huid, nagels en het haar.
  • Paprika – Eén paprika is al genoeg. Je moet de paprika in blokjes snijden. Paprika zit boordevol vitamine C, wat een krachtige anti-oxidant is en betekent dat het het lichaam beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicale. Vitamine C bevordert ook het immuunsysteem en houdt onze tanden en botten gezond.
  • Komkommer – Pel en haal de zaadjes uit 1 komkommer en snij deze daarna in blokjes. Komkommers zitten vol kalium, vitamine K en talrijke anti-oxidanten.
  • Uien – Een half kopje gesneden uien is genoeg. Uien zitten vol met vitamine C.
  • Citroen – Een halve geperste citroen is genoeg. Citroenen zijn een andere geweldige bron van vitamine C.
  • Marokkaanse Arganolie – Je hebt hier ongeveer 2 – 3 eetlepels van nodig. Het zal gebruikt worden als dressing. Marokkaanse Arganolie is erg gezond, omdat het vitamine E en onverzadigde essentiële vetzuren of Omega 3 en Omega 6 bevat. Vitamine E is een krachtige anti-oxidant en ontzettend goed voor de huid, nagels en het haar. De essentiële onverzadigde vetzuren helpen het cholesterolgehalte te verlagen, steunen de ontwikkeling van de hersenen en zorgen voor een reproductieve gezondheid.
  • Sla – Sla is een goede bron van vitamine C, K, A, B1, B2, foliumzuur, mangaan en chroom.
  • Zout en peper – Naar smaak toevoegen.

Bereidingswijze

Pak een kom en meng de zalmvlokken en geplette of gesneden hardgekookte eieren. Je hebt een andere kom nodig om de paprika, komkommer en uien te mengen. Op smaak brengen met zout en peper, en omroeren voor een goede mix. Als dit is gedaan, giet je het mengsel over de zalm, knijp je het citroensap uit de citroen en besprenkel je het geheel met Arganolie. Vergeet niet om de salade door elkaar te mengen. Ten slotte dien je de zalmsalade op de sla op!

Deel dit artikel over zomerse salades met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]