Huidverkleuringen en Huidveroudering Wat is De Reden Erachter

Veroudering en huidverkleuringen

Er kan gerust gesteld worden dat geen enkele vrouw blij is wanneer ze een nieuwe lijn of rimpel ziet verschijnen. Rimpels zijn één van de grote problemen van huidveroudering, en ja, deze lijnen laten ons er ouder uitzien. Maar een ander probleem van huidveroudering zijn de donkere vlekken en plekken die vaak op het gezicht verschijnen. Deze huidverkleuring is een ander probleem dat ons er ouder en moe uit laat zien.

Uit een onderzoek uitgevoerd door het bedrijf Procter & Gamble is gebleken dat mensen met donkere vlekken en plekken vaak ouder worden geschat. Uit dit specifieke onderzoek is gebleken dat de kleur van de huid ook wordt meegenomen bij het schatten van iemands leeftijd. De oorzaak van deze pigmentatieproblemen is meestal blootstelling aan de zon door de jaren heen.

Wil jij het geheim van Hollywood weten over hoe ze een personage sneller oud laten worden? Als je denkt dat er bruine vlekken op de huid van het personage worden gemaakt, dan heb je het geheim ontrafeld! Jawel, bruine vlekken op de huid kunnen er iemand veel ouder uit laten zien, maar een doffe huid kan ook hetzelfde resultaat opleveren. De huid kan dof worden door de opeenstapeling van dode cellen aan het huidoppervlak.

Oplossingen voor thuis

Scrubben

Wat kun je doen om de dofheid en huidverkleuring of pigmentatie aan te pakken? Eén van de eerste dingen die je zou moeten doen, is om direct na het reinigen goed naar je huid te kijken. Controleer op een oneffen toon. Om verkleuring of pigmentatie minder opvallend te maken, kun je een scrub gebruiken die boordevol vitamine C en A zit. Deze twee voedingsstoffen hebben het vermogen om de huid sneller oude cellen te laten afwerpen, en nieuwe en levende huidcellen ook in een sneller tempo te laten onthullen.

In onze instructievideo laten we je zien hoe je arganolie het beste tegen huidveroudering kunt gebruiken.

Het is ook goed om een scrub te gebruiken die gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, daar deze geen agressieve chemicaliën bevatten die niet alleen schade aan de huid, maar ook aan je algehele gezondheid kunnen aanbrengen. In de winkels kun je veel kant-en-klare natuurlijke gezichtsscrubs vinden of je kunt er thuis één maken.

Hier is een recept voor een geweldige gezichtsscrub.

Ingrediënten

  • Aardbeien – Je hebt ongeveer een kwart kopje nodig.
  • Suiker – Ook hiervan heb je ca. een kwart kopje nodig.
  • Arganolie – Je hebt ongeveer 2-3 eetlepels nodig. Deze olie zit boordevol huidverzorgende voedingsstoffen, zoals carotenoïden (een voorloper van vitamine A), vitamine E, essentiële vetzuren, polyfenolen en sterolen. Al deze voedingsstoffen helpen de huidcellen te regenereren, waardoor een jeugdigere huid wordt onthuld. Het zit ook vol anti-oxidanten die de huid beschermen tegen schade door de zon.

Bereidingswijze

Plet de aardbeien en meng deze vervolgens met de suiker en olie. Blijf mengen totdat het een pasta-achtige consistentie heeft bereikt. Was je gezicht met warm water en breng de scrub voorzichtig met een draaiende beweging van je vingertoppen op je gezicht aan. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna met kraanwater af.

Dagelijkse zonbescherming

Elke dag zonnebrandcrème gebruiken zal ook helpen tegen verkleuringen.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.