De Laatste Dagen van de Zomer: Bescherm Je Haar!

De Laatste Dagen van de Zomer Bescherm Je Haar!

Als er één haarproduct is dat deze zomer in je schoonheidspakket zou moeten zitten dan is dat wel Marokkaanse Arganolie! Veel mensen veranderen graag hun kapsel wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt, en gedurende die leuke zomerdagen vatten velen de moed op om hun haar anders te doen. Maar van zon, zand, zee en zwembad kan je haar vies worden en er slechter uitzien dan we graag zouden willen. Maar dat betekent nog niet dat je geen nieuw kapsel zou kunnen nemen.

Er zijn manieren om schade aan het haar door chloor, zon, wind, zee en water te verminderen. Deze elementen beroven je haar van zijn natuurlijke oliën waardoor het in de zomer heel vaak droog of broos wordt en vol met dode puntjes komt te zitten. Het is essentieel om goed voor je haar te zorgen als de zomer op zfn eindje loopt.

Veel mensen genieten graag van die paar zomerdagen die we nog tegoed hebben. Het is dus te verwachten dat veel mensen nog graag even het water in gaan. Resultaat: ons haar krijgt het nog even zwaar te verduren. Hier zijn een paar manieren om schade aan je haar te voorkomen of in elk geval te verminderen.

Hou Je Haar Beschermd

Voordat je de zee of het zwembad in duikt, zorg dan dat je je haar goed gehydrateerd hebt. Conditioneer je haar regelmatig zodat je schadelijke effecten van chloor of zout vermijdt of in elk geval vermindert. Zowel chloor als zout beroven het haar van zijn natuurlijke oliën. Als je haar goed geconditioneerd is is de kans dus kleiner dat het broos of te droog wordt.

Kies Een Krachtige Haarconditioner

Marokkaanse Arganolie
Marokkaanse Arganolie is een erg goede keuze voor de conditioneer voor je haar. Het zit vol met essentiële vetzuren die niet alleen het vocht in je haar vasthouden maar ook de haarwortels en poriën voeden zodat je haar sterker wordt. En dat betekent dan weer dat gebroken haar en gespleten eindjes minder vaak voor zullen komen.

Arganolie zit ook vol met Vitamine E en Vitamine E is een krachtige anti-oxidant. Dat betekent dat je haar beschermd wordt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen zoals UV straling van de zon. Vitamine E kan ook natuurlijk haar herstellen en vernieuwen. Andere anti-oxidanten in Arganolie zijn Ferulinezuur, Carotenoïden en Polyfenolen.

Draag een Hoed en Andere Haaraccessoires
Een hoed is een belangrijk wanneer je naar het strand gaat. Zon, wind en zeezout tasten je haar aan en door een hoed te dragen minimaliseer je de schade. Draag een haarband of een paardenstaart zodat de wind niet constant je haar alle richtingen uitblaast. Daardoor zou het alleen maar zwakker worden.

De Nazorg
Vergeet niet jezelf af te spoelen met kraanwater nadat je in zee of een zwembad gezwommen hebt. In plaats van shampoo te gebruiken kun je je haar beter een keer extra conditioneren.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]