De Goedheid van Avocado’s! Ze Smaken Nog Lekker Ook!

De goedheid van avocado’s

Als er een vrucht is die je altijd in je keuken zou moeten hebben dan is dat wel avocado! Hieronder kun je lezen waarom!

Avocado’s zijn niet alleen geweldig lekker en romig, ze zitten ook boordevol gezonde voedingsstoffen! Van deze vrucht wordt gezegd dat het het hart gezond houdt! Een andere reden waarom je een voorraad avocado’s zou moeten inslaan, is het feit dat het krachtige Anti-Aging eigenschappen bevat!

Voedingsstoffen in avocado’s
Er zijn veel redenen waarom je van guacamole zou moeten houden en ze aan je salades zou moeten toevoegen! Een gezond gezin staat op de eerste plaats en avocado helpt je om het lichaam gezond te houden. Deze romige vrucht zit vol met foliumzuur, kalium, vezels, vitamine E en B-vitamines. Avocado helpt het lichaam ook om voedingsstoffen beter te absorberen. Deze vrucht moet je absoluut toevoegen aan je dagelijkse maaltijden!

Laten we eens dieper ingaan op de gezonde voordelen van avocado’s!

Liefhebber van het hart
Je kunt avocado een liefhebber van het hart noemen, omdat het hart- en vaatziekten kan helpen voorkomen. Dit is vanwege het hoge gehalte aan foliumzuur. Tal van studies hebben aangetoond dat mensen die voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan foliumzuur consumeren de kans op de ontwikkeling van hartproblemen drastisch verminderen. Het bevat ook enkelvoudige onverzadigde vetten en vitamine E, die geweldig zijn voor het hart! Het foliumzuur helpt ook beroertes te voorkomen. Avocado bevat bovendien oliezuur en beta-sitosterol, een stof die erom bekend staat het slechte cholesterol te helpen verlagen! Dus eet elke dag een kopje avocado om je hart gezond te houden!

Enorm veel voedingsstoffen!
We krijgen de meeste essentiële voedingsstoffen uit het voedsel dat we eten en via absorptie worden deze essentiële voedingsstoffen uitgedeeld aan het lichaam. Avocado heeft de mogelijkheid om de opname van bepaalde voedingsstoffen, zoals carotenoïden (lycopeen en beta caroteen) van groenten, te verbeteren! Carotenoïden zijn bewezen anti-oxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen!

Anti-Aging eigenschappen
De Anti-Aging eigenschappen van de avocado komen voort uit het hoge gehalte aan anti-oxidanten, zoals vitamine E en glutathion! Vrije radicalen zijn de veroorzakers van vroegtijdige huidveroudering. Je fijne lijntjes en rimpels komen voort uit de schadelijke effecten van vrije radicalen. Anti-oxidanten bestrijden deze effecten en neutraliseren vrije radicalen zelfs voordat ze schade veroorzaken!

Deel dit artikel over de voordelen van avocado’s met je vrienden! Sharing is caring!