De 12 Geheimen Om Rimpels te Voorkomen

De Geheimen Om Rimpels te Voorkomen

Ze zeggen dat rimpels horen bij het ouder worden. Dat iedereen die ouder wordt rimpels krijgt. Klopt. Maar is het niet eveneens zo dat sommigen meer en sneller rimpels krijgen dan anderen? Als je twee mensen van dezelfde leeftijd neemt, kan de een best een behoorlijk gerimpeld gezicht hebben en de ander nog helemaal niet. Is dat mogelijk? Jazeker.

Hoewel rimpels van nature voorkomen bij iedereen die ouder wordt, kan dit proces wel worden vertraagd. En niet alleen dat. Het is ook mogelijk de lijnen minder zichtbaar te maken, de huid zich te laten vernieuwen en zijn soepelheid terug te geven. Hoe? vraag je jezelf misschien af.

Hier zijn de 12 geheimen om rimpels voor te blijven!

 • Zorg ervoor dat de huid gehydrateerd is. Hiervoor zou je 2 liter water per dag moeten drinken. Als je sport en veel zweet, moet je zelfs nog meer drinken om het vochtverlies aan te vullen.
 • Vergeet de zonnebrandolie niet. Zorg dat de beschermingsfactor hoog genoeg is. Tegenwoordig is een beschermingsfactor van 15 het minimum, maar hoe hoger, hoe beter.
 • Bescherm jezelf tegen de zon. Behalve zonnebrandolie kan ook beschermende kleding direct contact met de zon tegengaan zodat je minder kans op rimpels hebt. Draag een hoed en een zonnebril, en gebruik een parasol. Hiermee bescherm je de huid en met name je gezicht en het gebied rondom je ogen.
 • Ga niet te lang in de zon. In de zon zitten veroorzaakt rimpels. Als je toch per se in de zon moet, doe dit dan niet tussen 10 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags.
 • Reinig je gezicht routinematig. Elke dag 2x je gezicht wassen, ’s morgens en voordat je naar bed gaat, helpt het gezicht te reinigen en rimpels voor te blijven.
 • Val op de juiste manier af. Te snel te veel afvallen resulteert in een loshangende huid.
 • Doe oefeningen! Regelmatig bewegen is sowieso al goed voor het hele lichaam. Bovendien draagt regelmatige training bij aan de opbouw van spieren en de elasticiteit van de huid.
 • Leef gezond. Een voedingspatroon met gezonde groenten en fruit, speciaal als die rijk zijn aan anti-oxidanten, helpt de huid er jong uit te laten zien. Zorg ervoor dat je daarnaast voldoende vitamines binnen krijgt.
 • Vermijd alcohol. Ja, dit is waar. Drink geen alcohol of met mate, want alcohol droogt de huid uit. Uitdroging veroorzaakt rimpels, dus als je te veel alcohol drinkt, ziet je huid er ouder uit dan je in werkelijkheid bent.
 • Niet roken. Roken is slecht voor je gezondheid, maar dat wist je al. Maar roken veroudert de huid aanzienlijk. Probeer dit dus koste wat het kost niet te doen.
 • Neem voldoende rust. Genoeg rust en slaap draagt bij aan de gezondheid van je lichaam waardoor jouw huid er jonger uitziet.
 • Arganolie. Arganolie is waarschijnlijk een van de meest effectieve natuurlijke schoonheidsproducten die op dit moment te koop zijn, Het is rijk aan vitamines en essentiële vetzuren, waardoor het in staat is de huid zich sneller te laten vernieuwen en rimpels weg te werken. Bovendien voorziet Arganolie de huid van de noodzakelijke voedingsstoffen om gezond te blijven.

Wil je weten hoe je arganolie gebruikt om rimpels te voorkomen? Bekijk dan onze argan olie gebruiksaanwijzing voor het gezicht,

Met deze geheimen is het eenvoudig de huid rimpelvrij te houden! Geniet van een mooie, jong uitziende huid. Neem deze tips om er jong uit te zien en je jong te voelen, ter harte.

Deel dit artikel over hoe rimpels te voorkomen met je vrienden! Sharing is caring!