De Ergste Energievreters Kwijtraken

De Ergste Energievreters Kwijtraken

Word je ’s morgens wel eens wakker met het gevoel dat je helemaal geen energie hebt? Het voelt raar om meteen al als je wakker wordt geen puf meer te hebben. Energievreters zijn erg, en deze kwijtraken maakt je productiever en houdt je in beweging. Als je vol van energie je bed uit komt heb je waarschijnlijk een beter humeur en een mooie dag voor de boeg. Lees dus verder en ontdek enkele van de ergste en meest voorkomende energievreters die je echt zou moeten kwijtraken.

Overal rommel
Als je kamer vol ligt met stapels kleren, tijdschriften en allerlei andere dingen, ga je op den duur interesse en energie verliezen. Stapels papier en rommel op kantoor hebben hetzelfde effect. Als er overal rommel ligt word je sneller afgeleid en wordt het moeilijker je te concentreren. Je wil die rommel wel opruimen maar je hebt nog zoveel andere dingen te doen. En het eind van het liedje is dat je helemaal niets doet. Maak je hoofd leeg door om je heen op te ruimen. Vraag hulp van vrienden en leer hoe je dingen op orde kunt brengen. Je energie zal dan snel weer normaal worden.

High-tech speeltjes
Technologie is mooi totdat het je leven gaat beheersen. Als je per ongeluk je mobieltje vergeet ga je terug naar huis om het op te halen. Als je niet op internet kunt raak je geïrriteerd. Als je niet op de sites van je sociale netwerken kunt word je sjagrijnig. Deze high-tech speeltjes houden je ook altijd op kantoor, altijd aan het werk. Vanwege die speeltjes is je geest met veel dingen tegelijk bezig waardoor je productiviteit en energie afnemen. Om dit probleem op te lossen zou je een time-out van je speeltjes moeten nemen. Laat het werk op kantoor en de computers uit wanneer je naar huis gaat. Je rust dan beter uit en hebt meer energie over voor morgen.

Te veel keuze
Het is goed om keuzes te hebben, maar van te veel keuze word je alleen maar moe omdat je dan niet kunt kiezen. Te veel keuzes voor het hydrateren van je huid bijvoorbeeld, of voor koffie, kleding, merken en types speeltjes, accessoires, noem maar op. Erg verwarrend. Om dit op te lossen zou je jezelf goed moeten kennen en weten wat je nu echt wil. En het helpt ook als je iets koopt wat meerdere dingen tegelijk kan. Neem nu het hydrateren van je huid. Een product als Arganolie, dat meerdere delen van het lichaam goed vochtig kan houden zoals huid, haar en nagels, helpt je geld en energie te besparen. Als je maar één product nodig hebt om veel dingen te doen, heb je meer tijd en energie over om te ontspannen en ontstressen.

Leren hoe je met rommel moet omgaan, een time-out nemen van je gadgets en de juiste producten leren kiezen geeft je meer energie in het leven. Je zult merken dat je met deze tips veel meer kunt doen in een dag en daardoor beter kunt ontspannen. Vergeet niet dat de wereld om je heen energie vraagt. Neem dus de tijd om problemen in je omgeving op te lossen als die er zouden zijn. Je zult er zelf beter van worden.

Deel dit artikel over ergste energievreters met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]