De Basisprincipes Van Haarverzorging!

Het mag gerust gezegd worden dat alle vrouwen ernaar verlangen mooi haar te hebben, of dit nu kort, lang of met krullen is. Mooi haar is gezond haar. Om een gezonde haardos te hebben, moet je een gezond dieet en een gezonde levensstijl volgen en moet je weten hoe je je lokken goed kunt verzorgen. Een goede haarverzorging zorgt ervoor dat het haar gezond blijft.

Om er zeker van te zijn dat je je lokken goed verzorgt, zou je de basisprincipes van haarverzorging moeten weten.

Haarverzorging 101

Weet je zeker dat je je haar meer goed dan kwaad doet als je het verzorgt? Bekijk de volgende principes van haarverzorging die we hebben opgenomen.

  • Kammen en haarborstels
    Het is belangrijk dat je je kammen en borstels schoon houdt. Geef ze eenmaal per week een goede wasbeurt met zeep of shampoo. Blijf uit de buurt van kammen met scherpe tanden daar deze schadelijk zijn voor je haar. Dit soort kammen zorgt alleen maar voor gespleten haarpunten en een geïrriteerde hoofdhuid. De beste kammen en borstels zijn die met een gladde punt en haren die wijd uit elkaar liggen.Het is ook goed om geen kammen en borstels te gebruiken die gemaakt zijn van kunststof, omdat deze statische elektriciteit kunnen produceren wat het haar kan beschadigen. Zorg ervoor dat je de klitten met een kam hebt verwijderd voordat je je lokken borstelt en vergeet niet om je haren met een neerwaartse beweging te borstelen. Wees geduldig en wacht totdat je haar droog is voordat je gaat borstelen of kammen, omdat je haar het meest kwetsbaar is als het nat is.
  • Shampoo en conditioner gebruiken
    Het is belangrijk om je haar grondig te wassen voordat je shampoo in je haar doet, zodat stof, vuil, vet en andere vuiligheid is weggespoeld. De beste manier om shampoo aan te brengen, is om te beginnen op de hoofdhuid. Vervolgens masseer je zachtjes met de toppen van je vingers van binnen naar buiten. Heb geduld en laat de shampoo gedurende enkele minuten op je hoofdhuid intrekken en spoel het daarna grondig uit zodat er geen resten overblijven. Restjes shampoo kunnen de hoofdhuid en je lokken uitdrogen en vuil vasthouden.Om het haar nog beter te hydrateren kun je gebruik maken van een conditioner. Je conditioner zal je haar niet alleen zacht maken, maar ook goed hydrateren. Het geeft bovendien extra bescherming en maakt je haar glanzend en sprankelend. Het gebruiken van een conditioner op je haar zal er ook voor zorgen dat je minder last hebt van statisch haar en het maakt het ontwarren een eenvoudigere taak. Als je een conditioner op je haar aanbrengt, dan is het belangrijk dat je het niet in aanraking laat komen met je hoofdhuid en de haarwortels. Dit is omdat je hoofdhuid en wortels meestal de meeste concentratie natuurlijke oliën van het haar bevatten, hierdoor is het meestal niet nodig om ze extra te hydrateren. In plaats daarvan moet je de conditioner vanaf de oren naar beneden aanbrengen.

    Het is het beste om shampoos te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor jouw haartype. Ga voor natuurlijke haarverzorgingsproducten die geen schadelijke chemicaliën bevatten. Controleer de ingrediënten om ervoor te zorgen dat je producten gebruikt zonder giftige chemicaliën. Sommige ingrediënten die je moet vermijden zijn parabenen, ftalaten, parfum en formaldehyde.

 

Deel dit artikel over haarverzorging met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]