Cosmetische Procedure Laten Uitvoeren? Controleer dit eerst!

Vrouw die fles arganolie vasthoud

Overweeg je een cosmetische procedure te laten uitvoeren? Zo ja, dan moet je zeker weten dat de dokter die de esthetische procedure voor je uitvoert hiervoor is gekwalificeerd en gecertificeerd. (Tweet dit)

Niet-gecertificeerde dokters voeren esthetische procedures uit

De laatste tijd is er een opmars van niet-gecertificeerde dokters die esthetische procedures uitvoeren. (Tweet dit)

Plastisch chirurg in Las Vegas Michael Edwards, MD heeft opgemerkt dat de reden hiervoor de verandering in de vergoedingen van verzekeraars kunnen zijn. Hij zei dat de manieren waarop artsen geld verdienen als gevolg van deze veranderingen verschoven is en dat een toenemend aantal niet-gespecialiseerde dokters begonnen is met het uitvoeren van cosmetische behandelingen waarbij vrijwel alles mogelijk is.

Dit is natuurlijk opzienbarend en zorgwekkend nieuws. Richard Parfitt, MD, een plastisch gezichtschirurg in Madison, WI, voegde daaraan toe dat er enorm veel ongekwalificeerde artsen zijn, waaronder die met een medische licentie die beweren gecertificeerd te zijn en doen alsof ze plastisch chirurg zijn.

Dus als je van plan bent een cosmetische procedure te ondergaan, moet je extra voorzichtig zijn in het kiezen van je dokter. Dus wat kan je doen? Eerst en vooral moet je onderzoek oftewel je huiswerk doen. Je moet controleren of de dokter die de esthetische procedure voor jou zal uitvoeren gecertificeerd is, een goede naam heeft en gekwalificeerd is om de procedures uit te voeren die hij of zij beweert te kunnen uitvoeren. Kiezen voor een gecertificeerde plastische chirurg kan de beste optie zijn, omdat ze allemaal goed thuis zijn op dit gebied en mocht er iets misgaan, dan hebben gecertificeerde plastische chirurgen meer kennis over hoe ze het probleem kunnen oplossen.

Maar je moet er absoluut zeker van zijn dat je dokter de juiste certificering heeft.

Cosmetische procedure: Hoe kan je er zeker van zijn dat je dokter de juiste certificering heeft

Hier zijn een aantal stappen die je kunt nemen om er zeker van te zijn dat je dokter juist is gecertificeerd. (Tweet dit)

  • Hij of zij moet een gecertificeerde arts zijn bij de ABMS.
  • Controleer dit bij het medisch college. Deze stap wordt zeer aanbevolen, omdat het medisch college je informatie zal verstrekken over de licentie van de dokter en klachten, indien aanwezig, die tegen hem/haar zijn ingediend.
  • Controleer of je dokter in een ziekenhuis mag werken. Zelfs als de door jou gewenste procedure buiten een ziekenhuis wordt uitgevoerd, zou je dit nog steeds moeten controleren. Alle plastisch chirurgen moeten bevoegd zijn om in een ziekenhuis te werken, ongeacht of de procedure in het ziekenhuis of daarbuiten wordt uitgevoerd.
Deel dit artikel over Cosmetische Procedures met je vrienden! Sharing is caring!