Bruiningssprays: Niet Veilig??? Lees Hier Waarom!

Bruiningssprays Niet Veilig??? Lees Hier Waarom!

Eerst geven huiddeskundigen ons het advies om niet in de zon te komen. Vervolgens zeggen ze ook nee tegen bruiningssalons. En nu zeggen ze dat bruiningssprays ook al onveilig zijn??? Is er nog gerechtigheid in deze wereld?!!!

Jazeker bleekhuidige vrienden en vriendinnen, recent onderzoek heeft aangetoond dat de DHA in bruiningssprays onze genen wel eens zou kunnen veranderen en daardoor kanker zou kunnen veroorzaken. Er zijn nog wel geen testen gedaan bij mensen, maar de resultaten van het onderzoek laten zien dat DHA effect heeft op de genen van bacteriën en dieren. Daar komt nog bij dat nieuw onderzoek ook eerdere claims heeft ontkracht dat DHA in bruiningssprays niet de huid binnendringt omdat het zich aan onze dode huidcellen zou binden. Deskundigen geven toe dat meer onderzoek nodig is maar de nieuwe bevindingen maken hen nu al voorzichtig met bruiningssprays.

Niet voor Consumptie
De makers van bruiningssprays beweren dat DHA zo veilig is dat je het zou kunnen eten. En inderdaad zijn er DHA chemicaliën die geschikt zijn voor consumptie. Een bijvoorbeeld daarvan is de DHA die gebruikt wordt in babyvoeding. DHA in bruiningssprays is echter anders. DHA in bruiningssprays staat voor DiHydroxyAceton terwijl het DHA in babyvoeding DocosaHecAenoine zuur is. Zelfde afkorting, twee totaal verschillende chemische producten.

Liever Lotions Dan Spray
Zowel bruiningslotions als spray bevatten DHA als actieve ingrediënt. Deskundigen beweren echter dat sprays meer aanvullende gezondheidsrisicofs met zich meebrengen. Je kunt het namelijk per ongeluk inademen zodat de DHA op die manier in het bloed terecht kan komen. Lotions zijn daarom veiliger maar artsen zijn evengoed toch nog bezorgd. Zoals gezegd toont nieuw onderzoek aan dat 11 procent van het DHA dat op de huid terecht komt dwars door de dode huidcellen heen de huid binnendringt.

Hoe Het Risico te Minimaliseren
Als bruin worden het enige is wat je gelukkig maakt kun je een stofbril opzetten en watjes in je neus doen om het risico op inademen te minimaliseren. Deskundigen bevelen aan om je eigen bril en watjes mee te nemen als je naar een professional gaat voor het sprayen. Bij een recente poll onder 12 salons gaven 9 ervan toe deze spullen niet in huis te hebben.

Marokkaanse Arganolie
Een andere manier om het risico te minimaliseren is het gebruik van aanvullende huidverzorgingsproducten om je huid te beschermen. Zonnebrandlotions en moisturizers zijn een must. Onderzoek toont aan dat DHA het aantal vrije radicalen kan vergroten. Daarom bevelen deskundigen producten met anti-oxidanten aan. Het nieuwste product dat de laatste tijd veel in de aandacht staat vanwege zijn gehalte aan anti-oxidanten is Arganolie. Arganolie staat bekend als de wonderolie uit Marokko. Het helpt je lichaam vrije radicalen onder controle te houden en voorkomt dat ze gezonde cellen te lijf gaan. De anti-oxidanten in Arganolie neutraliseren vrije radicalen voordat die schade kunnen aanrichten.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!