De beste tips tegen lichaamsacne, voor een mooie zomer!

Vrouw Mooie Groene Zomerdag

Voor wie last heeft van acne op lichaamsdelen zoals armen, schouders, rug en nek is het soms moeilijk om van de zomer te genieten. Met de warme zonnestralen is het verleidelijk om minder verhullende kleding te dragen, waardoor deze acne opeens zichtbaar wordt. Meer zweten kan deze bovendien verergeren. Met de onderstaande tips tegen lichaamsacne kan iedereen een mooie zomer beleven!

Douche regelmatig, maar niet te heet

Een belangrijke oorzaak van lichaamsacne zijn overactieve talgkliertjes. Talg is op zich nodig om je huid te hydrateren en beschermen, maar teveel kan voor problemen zorgen. De talg vermengt zich dan met vuil en zweet, waardoor poriën verstopt raken en acne ontstaat.

Heb je veel gezweet? Neem dan een lauwe douche om de huid te reinigen. Heet water droogt de huid teveel uit en irriteert bestaande acne.

Kies voor milde reiniging

Natuurlijk is het belangrijk om je huid te reinigen als je last hebt van lichaamsacne. Veel mensen denken dat hun lichaamshuid minder gevoelig is dan die op het gezicht en grijpen al snel naar te agressieve reinigingsmiddelen. Deze brengen de huid alleen maar verder uit balans en kunnen irriterend werken. Laat dus producten met SLS, alcohol, Benzoyl Peroxide en Salicylzuur staan en kies voor milde reinigers.

Probeer een zachte scrub

Naast vuil en zweet zijn behoren ook dode huidcellen tot de oorzaken van verstopte poriën en acne. Enkele malen per week het gebied scrubben helpt deze verwijderen, maar kies wel een zachte variant met fijne korreltjes en zonder agressieve ingrediënten zoals degene die we hierboven al noemden.

Let goed op hoe je huid reageert. Blijft deze naderhand lang rood en branderig, stop dan met scrubben of kies iets zachters.

Amlou Marokaanse Pindakaas

Zorg voor schone lakens en handdoeken

Lakens en handdoeken zijn ook plekken waar bacteriën zich kunnen gaan verzamelen, zeker bij hogere temperaturen. Tegelijkertijd komen deze vaak in aanraking met de huid. Velen van ons kunnen tijdens onze slaap flink zweten in de zomer. Vervang daarom regelmatig je lakens en handdoeken, om te voorkomen dat deze bacteriën verzamelen en overbrengen op je huid.

Hydrateer en herstel je huid met pure olie

Pure arganolie is een van de weinige plantaardige oliën die helemaal niet comedogeen is, wat betekent dat deze de poriën niet verstopt. Ook laat deze geen vettig laagje achter waar vuil aan blijft plakken. Daarnaast bevat biologische arganolie diverse soorten vetzuren, die onder andere je poriën helpen reinigen, je talgproductie reguleren en ontstekingsremmend werken. Polyfenolen in de olie helpen dode huidcellen verwijderen en het hoge vitamine E gehalte helpt acne littekens sneller herstellen.

Niet voor niets zijn veel mensen enthousiast over arganolie tegen acne!

Geniet van de zomer!

De zomer is een heerlijke tijd. Wat voelt er nu fijner dan warm zonlicht en een zachte bries op je huid? Laat je zomerse plezier niet bederven door lichaamsacne en begin nu met het toepassen van de bovenstaande tips.

  • Kies voor zachte reiniging,
  • vermijd bacteriën en
  • geef je huid een oppepper met arganolie, die acne helpt herstellen en voorkomen.

Met deze simpele, zachte en natuurlijke oplossingen mag je binnen enkele weken al verbetering verwachten. Hoe ga jij van de zomer genieten?

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan op social media!