5 tips voor jonger lijkende lippen?

Mooie Rode Lippen Met Penseel

Onze mond heeft een belangrijke communicatieve functie. We praten, lachen en zoenen ermee, om maar wat voorbeelden te noemen. Omdat onze lippen dus behoorlijk wat aandacht krijgen, is het de moeite waard om ze goed te verzorgen. Naarmate we ouder worden, hebben ze ook steeds meer aandacht nodig. Ze worden droger en dunner en kunnen lijntjes gaan vertonen. De onderstaande 5 tips helpen dit proces vertragen!

1. Zorg voor goede zonbescherming

UV-straling is een belangrijke factor in huidveroudering. Omdat de lippen bijna nooit bedekt zijn, worden ze hier regelmatig aan blootgesteld. Doordat de huid hier relatief dun is, hebben ze extra bescherming nodig. Kies dus voor een goede vorm van zonbescherming, speciaal bedoeld voor de lippen.

Een hoge beschermingsfactor zoals SPF50 kan ze gedurende enige tijd beschermen, maar zoek regelmatig de schaduw op.

2. Drink voldoende water

Een droge huid vertoont sneller lijntjes. De huid van onze lippen is relatief kwetsbaar, maar wordt op dagelijkse basis wel blootgesteld aan allerlei externe factoren, zoals koude of juist warme temperaturen. Als ze niet goed worden verzorgd, worden ze droog en schilferig. De verleiding is dan groot om ze af te likken, maar dit leidt juist tot meer uitdroging.

Hydrateer ze van binnenuit door iedere dag minstens 1,5 liter water te drinken.

3. Gebruik vochtinbrengende producten

Ook van buitenaf kunnen de lippen gehydrateerd worden om uitdroging te voorkomen. Dit moet zelfs regelmatig gebeuren, omdat we onze lippen zoveel gebruiken. Door te eten, drinken, praten en zoenen verliezen we vaak de producten die we hebben aangebracht. Daarom is het slim om altijd een vochtinbrengende lippenbalsem bij de hand te hebben. Kies er een met natuurlijke ingrediënten, zoals bijenwas en natuurlijke oliën.

Fles Arganolie

4. Scrub de lippen zachtjes

Naarmate we ouder worden, droogt onze huid steeds meer uit en zullen de huidcellen zichzelf minder snel gaan vernieuwen. Dit resulteert onder andere in schrale, doffe lippen. Bovendien verliezen onze lippen met de jaren aan volume.

Een natuurlijke manier om deze symptomen te bestrijden, is het zachtjes scrubben van de lippen. Dit verwijdert dode huidcellen en stimuleert de doorbloeding, waardoor ze roder en voller lijken.

5. Kies voor natuurlijke olie

Pure natuurlijke olie bevat geen schadelijke chemicaliën of andere stoffen die ongezond zijn. Dit is extra belangrijk als je iets op je mond aan wilt brengen. De kans is dan immers groter dat je er iets van binnenkrijgt.

Kies bijvoorbeeld voor biologische arganolie als verzorgingsmiddel om de lippen jong te houden. Dankzij de indrukwekkende hoeveelheid vitamine E die erin zit, is dit dé anti-aging olie van dit moment. Ook is arganolie rijk aan anti-oxidanten, die eventuele schade herstellen. Bovendien helpt de olie het verdampen van vocht tegengaan en geeft het de lippen een zachte glans. Tot slot is het zeer geschikt als ingrediënt voor een zelfgemaakte, natuurlijke lipscrub. Hier lees je er meer over!

Bekijk hier onze Youtube instructie video voor de beste manier om arganolie te gebruiken als verzorging voor de lippen.

Langer mooie, gezonde lippen!

Onze lippen zijn betrokken bij veel belangrijke dagelijkse activiteiten, zoals praten, lachen, eten, drinken en zoenen. Ze zijn zeer zichtbaar, dus willen we ze graag mooi en gezond houden. Doordat ze ook continu blootstaan aan allerlei externe factoren en de huid van de lippen dun is, hebben ze extra verzorging nodig om er jong uit te blijven zien.

De bovenstaande tips helpen hierbij. Om te voorkomen dat je onbewust schadelijke stoffen binnenkrijgt, is het verstandig om te kiezen voor natuurlijke oliën. Arganolie is zeer geschikt voor het verzorgen, herstellen en beschermen van de lippen en heeft uitstekende anti-aging eigenschappen. Welke trucs gebruik om je lippen er jonger uit te laten zien?

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan op social media!