Bescherming Tegen de Zon Gaat Verder Dan Zonnebrand

Bescherming Tegen de Zon Gaat Verder Dan Zonnebrand

Smeer je elke dag voordat je de deur uitgaat met zonnebrandlotion in en vergeet niet na 2 uur of als je veel gezweet hebt je opnieuw in te smeren. Dit advies voor de huidverzorging heb je waarschijnlijk al duizenden keren eerder gehoord.

Onderzoek heeft uitgewezen dat UV straling huidkanker kan veroorzaken. Zonnebrandlotions zijn speciaal gemaakt om de huid en het hele lichaam te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV straling. Je moet echter niet denken dat bescherming tegen de zon alleen maar over zonnebrandlotion gaat. Laten we bescherming tegen de zon eens wat beter bestuderen om zo het risico op huidkanker te minimaliseren.

Het aantal mensen dat aan huidkanker lijdt of dit ooit krijgt is onthutsend, vooral als je bedenkt dat dit type kanker te verhinderen is. Artsen hebben stappen aanbevolen die helpen het risico op huidkanker te minimaliseren.

Huidkanker Voorkomen

Huidkanker is een ernstige ziekte die dodelijk kan zijn. De onderstaande stappen verlagen de kans op huidkanker als gevolg van UV straling.

  • Blijf ’s middags binnen – Blijf als het even kan van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags binnen. De UV straling van de zon is tijdens deze uren is op z’n sterkst. Een andere tip om te onthouden: als je schaduw korter is dan jezelf, neem dan extra maatregelen om je huid tegen de zon te beschermen.
  • Draag beschermende kleding als je naar buiten gaat – Als je per se de zon in moet, draag dan kleding die je bescherming geeft. Bijvoorbeeld kleding met lange mouwen, lange broeken, een donkere zonnebril en een wijde hoed.
  • Kies de juiste zonnebrandlotion – Als je je zonnebrandlotion gaat kopen kun je het beste een lotion kiezen met breed spectrum bescherming. Dat betekent dat dit product je beschermt tegen UVA en UVB straling en een beschermingsfactor van tenminste 15 heeft. UVA straling is verantwoordelijk voor fijne lijntjes en rimpels op de huid. UVB straling veroorzaakt zonverbranding, het donkerder en dikker worden van de opperhuid en ook melanoom en andere vormen van huidkanker.
  • Zelfs binnen moet je je tegen de zon beschermen – Denk niet dat je binnen veilig bent tegen UV straling van de zon. UVA straling dringt door glas, autoruiten en lichte kleding heen. Dus zelfs als je het grootste deel van de dag binnen bent of in je auto zit, vergeet dan niet zonnebrandlotion op te doen.
  • Hou je huid het hele jaar lang beschermd tegen de zon – Denk niet dat je geen zonnebrandlotion hoeft op te doen, alleen maar omdat het kouder is of de zon niet zo sterk is. Dat is een bekende valkuil. UV straling van de zon is het hele jaar lang sterk. Bescherm je huid dus in winter, lente, zomer en herfst!
Deel dit artikel over bescherming tegen de zon met je vrienden! Sharing is caring!