Kan Een Dieet Helpen om Borstkanker te Helpen Voorkomen?

Kan een dieet helpen om borstkanker te helpen voorkomen

Ongeveer 1 op de 3 kankers vastgesteld bij vrouwen is borstkanker. Dit zorgt ervoor dat borstkanker, na huidkanker, de tweede meest voorkomende kankersoort is bij vrouwen. Hoewel mannen een lager risico hebben om borstkanker te krijgen, moeten ze nog steeds waakzaam blijven tegen deze ziekte en hun arts bezoeken als ze een verandering in hun borst zien.

Zowel mannen als vrouwen zouden het risico op borstkanker serieus moeten nemen. We moeten allemaal ons best doen om onszelf te beschermen tegen deze ernstige en, in sommige gevallen, dodelijke ziekte. Hoe kun je jezelf beschermen tegen borstkanker? Een eenvoudige verandering in je dieet kan mogelijk helpen je risico op de ontwikkeling van borstkanker en andere vormen van kanker te verlagen.

Volg een kankerbestrijdend dieet

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen waarvan men zegt dat die mogelijk kanker kunnen helpen voorkomen. Als je deze voedingsmiddelen in je maaltijden opneemt, zul je niet alleen het risico op het ontwikkelen van kanker mogelijk verlagen, maar je zult ook een goede verbetering ervaren in je algehele gezondheid. Dus wat moet je dieet bevatten?

Fruit en groenen
Toen je klein was heb je misschien ruzie gehad met je vader en moeder over het eten van fruit en groenten, maar ze hebben eigenlijk gelijk om je te dwingen ze te eten. Groenten en fruit zitten vol met anti-oxidanten en fytonutriënten, die een goede gezondheid bevorderen. Het American Institute for Cancer Research stelt dat groenten en fruit een belangrijke rol spelen in een kankerbestrijdend dieet. Naast het verminderen van het risico op borstkanker kunnen groenten en fruit ook een mogelijke terugkeer van potentieel fatale of levensbedreigende ziekten voorkomen. Onderzoek heeft aangetoond dat kleurrijke groenten en fruit bijzonder effectief zijn in het bestrijden van kanker. Dus zorg ervoor dat je rijk gekleurde oranje, geelgroene en donkerrode fruit en groenten koopt. Vul je bord met de kleuren van deze vruchten en groenten om jezelf te beschermen tegen borstkanker.

Vette vis
Vette vis zit vol omega-3 vetzuren, die erom bekend staan een sterker immuunsysteem te stimuleren en hebben aangetoond tumorgroei te verminderen of vertragen. Vette vis, zoals zalm, tonijn en makreel, zit boordevol omega-3-vetzuren, dus je zou het in je dieet moeten opnemen. Afgezien van omega-3, zit deze vette vis ook vol met vitamine D. Vitamine D is van cruciaal belang bij het bevorderen van de gezondheid van de botten en uit onderzoek is gebleken dat deze voedingsstof je risico op borstkanker met 50% kan verlagen en het risico op het terugkeren van kanker kan reduceren.

Groene thee
Volg het voorbeeld van de Engelse mannen en vrouwen en drink elke dag 3 tot 4 kopjes groene thee. Groene thee is een uitstekende bron van flavonoïden met de krachtige eigenschappen van anti-oxidanten. Drink elke dag 3 tot 4 kopjes om je risico op borstkanker te verlagen. Vrouwen die de menopauze achter zich hebben, zouden dit advies moeten opvolgen, omdat 3 tot 4 kopje groene thee het risico op borstkanker, eierstokkanker en andere vormen van kanker mogelijk kan reduceren.

Dit zijn slechts enkele van de kankerbestrijdende voedingsmiddelen die je zou moeten opnemen in je maaltijden. Je zou ook bonen, linzen en kruisbloemige groenten, zoals broccoli, boerenkool en kool, moeten eten, daar deze een uitstekende bescherming bieden tegen borstkanker!

Deel dit artikel over borstkanker met je vrienden! Sharing is caring!