Ben jij op de Hoogte van het “Giftige Trio” in Nagellak?

Ben jij op de Hoogte van het “Giftige Trio” in Nagellak?

Als je je nagels een kleurtje geeft, gebruik je dan niet-giftige nagellak op waterbasis? Gebruik je ook een nagellak remover zonder aceton als je de lak van je nagels haalt? Als je gezonde en sterke nagels wilt, dan moet je ervoor zorgen dat alles wat je op je nagels aanbrengt, vrij is van giftige stoffen.

Veel mensen gaan voor een manicure of pedicure naar een nagelsalon om zichzelf eens te verwennen, vooral na een lange week hard werken. Een simpele manicure of pedicure kan je humeur opvrolijken, een outfit accentueren en een niet zo flatteuze nagel verbergen. Maar je zou erg voorzichtig moeten zijn! Je mag dan wel modieuze kleuren op je nagels hebben, maar je kunt jezelf en anderen ook blootstellen aan gevaarlijke chemicaliën. Door een manicure en pedicure kan je jezelf als een prinses zo mooi voelen, maar de meeste nagellakken bevatten chemicaliën die vervelende effecten hebben op je gezondheid.

Dus voordat je je nagels lakt met het favoriete kleurtje van de week, zou je eerst zeker moeten weten dat de nagellak geen schadelijke chemicaliën bevat!

ben-jij-op-de-hoogte-van-het-giftige-trio-in-nagellak1

Je alarmbellen zouden moeten gaan rinkelen als…

  • er na het openen van een potje nagellak een sterke chemische geur je neus in dwarrelt! Deze sterke geur van nagellak waaraan velen van ons gewend zijn geraakt (sommige mensen vinden deze geur zelfs lekker), is eigenlijk te danken aan een groep ingrediënten die ook wel het giftige trio wordt genoemd! De naam zegt het al en schreeuwt “blijf uit de buurt”.

Het giftige trio

De chemicaliën met de toepasselijke naam “het giftige trio” zijn allemaal opgenomen in de Skin Deep Cosmetics Database als de meest giftige chemicaliën. Maar wat zijn nou eigenlijk de giftige trio chemicaliën?

  • DBP

    Dibutylftalaat oftewel DBP kan leiden tot aanvallen van astma. Studies hebben ook aangetoond dat DBP effecten heeft op de ontwikkeling van het lichaam en de reproductie, en heeft het grootste effect op het mannelijke voortplantingssysteem. Deze chemische stof is ook getest op proefdieren en de resultaten tonen aan dat het kanker kan veroorzaken.

  • Tolueen

    Deze chemische stof is een oplosmiddel dat vaak wordt gevonden in benzine. Het is zo vluchtig dat het gemakkelijk door de huid en nagels en via de ademhaling wordt geabsorbeerd. Tolueen staat erom bekend mensen duizelig te maken en kan mensen voor korte tijd in een roes brengen.

  • Formaldehyde

    Deze chemische stof is iets waarvoor je uit de buurt moet blijven, omdat het bekend staat als kankerverwekkend voor de mens. Wat is een kankerverwekkende stof? Dit is iets dat kanker veroorzaakt. Formaldehyde wordt ook wel formaline genoemd.

ben-jij-op-de-hoogte-van-het-giftige-trio-in-nagellak2

Als je er zeker van wilt zijn dat je nagels vrij zijn van gevaarlijke chemicaliën, dan zul je de ingrediënten van nagellak of een nagelverzorgingsproduct moeten controleren voordat je deze op je nagels aanbrengt! Als een nagelproduct één van de chemicaliën uit het giftige trio bevat, blijf er dan heel ver bij uit de buurt!

Marokkaanse Arganolie

Maak je nagels sterk en gezond door ze in te smeren met en te weken in Marokkaanse Arganolie. Deze olie zit boordevol vitamine E, wat de nagels versterkt, en andere voedingsstoffen met hydraterende eigenschappen!

Deel dit artikel over het giftige trio in nagellak met je vrienden! Sharing is caring!