Belangrijke Voedingsstoffen voor een Gezonde Huid

Belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde en jeugdige huid

Je huid laat zien hoe gezond je bent van binnen. Als je gezond eet, zal je huid goed gehydrateerd en egaal zijn, en een stralende teint hebben. Aan de andere kant, als je ongezond eet, zul je een droge, vette, bleke en zelfs schilferige huid hebben. Wat veel mensen die verlangen naar een mooie en jeugdige huid zich niet realiseren, is dat een gezond dieet cruciaal is om een gezonde en jeugdige huid te krijgen!

 

Voedingsstoffen voor een gezonde en jeugdige huid

 • Vitamine C
  Bijna alle voedingsstoffen spelen een rol in het gezond houden van de huid. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van collageen en collageen fungeert als lijm om de cellen van het lichaam bij elkaar te houden. Als je lichaam een tekort heeft aan deze voedingsstof dan kan je huid blauwe plekken beginnen te vertonen, zijn elasticiteit verliezen en moeite hebben om kleine snijwondjes of zelfs schrammen te genezen. Een tekort aan vitamine C kan ook leiden tot een droge huid. Om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende vitamine C krijgt, moet je elke dag een glas sinaasappelsap drinken of dagelijks een schaaltje aardbeien voor jezelf klaarmaken!
 • B-vitamines
  Als je een gezonde, stralende en jeugdige huid wilt, dan moet je je lichaam B-vitamines voeden. Waar kan je deze broodnodige voedingsstoffen vinden? Melk, volle granen en tarwe zitten boordevol B-vitamines. Genoeg B-vitamines in het lichaam betekent dat je een droge en schilferige of zelfs vette huid kunt voorkomen.
 • Vitamine A
  Je zou groenten en fruit moeten eten met levendige oranje en gele kleuren en ook meer bladgroenten moeten eten als je voortijdige rimpels of een ruwe en bobbelige huid wilt voorkomen. Deze levendig oranje en geel gekleurde vruchten en sommige donkere bladgroenten zitten boordevol vitamine A, wat een voedingsstof is die essentieel is om je huid gezond te houden.
 • Vitamine E
  Een andere belangrijke voedingsstof die zeer goed is voor de huid is vitamine E. Vitamine E beschermt je huid niet alleen tegen schade, maar herstelt ook schade aan de huid. Het is een krachtige anti-oxidant, net als vitamine A en C, en heeft het vermogen om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen vernietigen cellen en veranderen DNA, wat resulteert in rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken. Deze voedingsstof heeft ook het vermogen om de cellen van de huid te regenereren en op deze manier plaats te maken voor een jongere huid.
 • Essentiële vetzuren
  Essentiële vetzuren of EFA’s zijn ook van cruciaal belang voor een gezonde en jeugdige huid. Linolzuur is een essentiële vetzuur, die helpt je huid glad te maken, te hydrateren en een beschadigde huid te herstellen.
 • Andere huidverzorgende voedingsstoffen
  Vitamine D is ook een cruciale voedingsstof om de huid gezond te houden, vooral voor mensen met psoriasis. Vitamine D kan de symptomen van deze huidaandoening zelfs verlichten. Zink is een andere voedingsstof die helpt bij de genezing van snijwonden en schrammen.
Deel dit artikel over belangrijke voedingsstoffen met je vrienden! Sharing is caring!