Vermindert huidirritaties met arganolie

Huidaandoeningen

Er zijn heel veel verschillende soorten huidaandoeningen, huidirritaties of huidallergieën. De bekendste hiervan zijn,

  • Eczeem
  • Psoriasis
  • Acne

Eczeem

Eczeem (dermatitis) is een verzamelnaam voor een aantal verschillende huidaandoeningen, die gekenmerkt worden door een allergische ontstekingsreactie van de huid. De huid vertoont dan bultjes, rode plekken, blaasjes of schilfers. Deze huidaandoening gaat vaak gepaard met vrij ernstige jeuk. Niet alle oorzaken van Eczeem zijn bekend, maar duidelijk is dat aanleg een belangrijke rol speelt.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidziekte die gekenmerkt wordt door dikke rode schilferende plekken op de huid. Een stoornis in de huidgroei is de oorzaak van deze aandoening. Bij deze aandoening vindt de aanmaak van huidcellen versneld plaats en de teveel gemaakte cel lagen worden niet afgestoten. Hierdoor ontstaan huiddelen met een dikke laag onrijpe huidcellen die moeilijk afschilferen. Er zijn verschillende typen psoriasis en genetische factoren spelen een belangrijke rol.

Arganolie tegen eczeem en psoriasis

Ben je na het lezen dat dit artikel ook benieuwd naar hoe je arganolie precies moet gebruiken bij eczeem? Kijk dan hier ons Youtube filmpje waarin wij stap voor stap uitleggen hoe je arganolie het beste kunt gebruiken

 

Arganolie helpt bij het bestrijden van de symptomen van huidirritatie zoals jeuk, een rode en droge huid, schilfers en huiduitslag. Arganolie is een rijke bron van voeding voor de huid en bevat geen kunstmatige kleurstoffen, parfums of conserveringsmiddelen welke de huid kunnen irriteren. Deze olie heeft een aanzienlijk effect op de gezondheid en het uiterlijk van huidweefsel dat wordt geteisterd door aandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Door de antiseptische en antibacteriële eigenschappen helpt het de natuurlijke oliën van uw huid te reguleren. Arganolie houdt de natuurlijke vochtbalans van de huid in stand. De huid wordt op natuurlijke en intensieve wijze gevoed en verzacht. Arganolie verstopt de poriën niet.

Welke componenten van Arganolie helpen om eczeem en psoriasis te verhelpen?

De combinatie van de unieke componenten van Arganolie verlicht met succes de ontstekingssymptomen van huidaandoeningen. De bultjes, rode vlekken, ontstekingen en vochtverlies welke gepaard gaan met een droge geïrriteerde huid worden met succes bestreden.

  • De essentiële vetzuren, vitamine E, squaleen en sterolen zijn allemaal belangrijke factoren bij het herstel en behoud van vocht.
  • De anti-oxidanten carotenoïden, polyfenolen, ferulinezuur, squaleen en vitamine E spelen een belangrijke rol in het neutraliseren van de vrije radicalen.
  • Essentiële vetzuren zijn daarnaast ook nodig voor de productie van prostaglandine. Dit is een samengestelde lipide die vervaardigd wordt door enzymen in de cel en is een natuurlijke ontstekingsremmer.
  • Bovendien, omdat eczeem vaak wordt veroorzaakt door een allergische reactie, zijn Polyfenolen een belangrijk component, omdat het zowel een antiallergisch en als een ontstekingsremmer is. Ook squaleen is een natuurlijke bacteriedodende component.
  • Het hoge gehalte aan vitamine E vermindert de hersteltijd voor het genezen en het voorkomen van littekens.

Veel van de componenten van Arganolie zijn veelzijdig waardoor de hydraterende, antioxidante en ontstekingsremmende effecten van deze olie worden versterkt.

baby wordt verzorgt door mama

baby wordt verzorgt door mama

Arganolie is ook geschikt voor het tere babyhuidje

Vooral baby’s en peuters hebben vaak een droog huidje en zijn daardoor extra gevoelig voor huidirritaties. Het is daarom belangrijk om de huid van het kindje in goede conditie te houden. Hiervoor is goede dagelijkse verzorging nodig. Voor het herstel van de huid van baby’s en kleine kinderen kan Arganolie worden gebruikt. Arganolie stilt de jeuk en helpt de huid herstellen. Deze natuurlijke olie kan probleemloos gedurende een langere periode achter elkaar gebruikt worden.

Gebruiksaanwijzing

In de volgende video laten we je zien hoe je arganolie het best kunt aanbrengen,

Wij raden u aan om voor de eerste keer Arganolie alleen ’s nachts aan te brengen. Dit om te zien hoe uw huid reageert. Een zachte massage in de avond door het maken van ronddraaiende bewegingen wordt aanbevolen voor alle huidtypes. Daarna kunt u de olie ook in de ochtend of wanneer u dan ook maar wilt toepassen.

Bij gebruik van 100% zuivere arganolie, hoeft u slechts een paar druppels per lichaamsdeel te gebruiken. De olie dringt gemakkelijk door en laat geen olieachtig residu achter.

Behandeling ernstige vormen van huidirritaties

Huidaandoeningen zijn vaak wel te behandelen maar niet altijd te genezen. Bij ernstige vormen raden wij u aan om eerst de huisarts te raadplegen.

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]