Anti-Oxidanten en Veroudering van de Huid Voorblijven

Anti-Oxidanten en Veroudering van de Huid Voorblijven

We hopen allemaal oud te worden, en oud worden heeft zo zijn uitwerkingen op ons lichaam en onze huid. Blootstelling aan UV straling en zuurstof resulteert na verloop van tijd in de productie van onstabiele moleculen die we vrije radicalen noemen. Vrije radicalen veroorzaken ravage in ons lichaam. Ze veroorzaken ontstekingen en beschadigingen van de huidcellen en, wat erger is, maken ons kwetsbaarder voor huidkanker.

Wat zouden we graag een pil hebben die ons er op magische wijze weer 20 jaar jonger uit laat zien. Helaas is dit wishful thinking. Als je echt je jeugdige uiterlijk wil behouden moet je je huid tegen de zon beschermen, altijd gezond en uitgebalanceerd eten en geen sigaretten opsteken.

Deze 3 lifestyle keuzes helpen de tekenen van het ouder worden uit te stellen. Maar ook anti-oxidanten zijn goed om de huid langer jong te houden.

Anti-oxidanten en een Jeugdige Huid

Anti-oxidanten zijn de ergste vijanden van vrije radicalen. Zoals al eerder gezegd hebben vrije radicalen een schadelijke uitwerking op het lichaam inclusief de huidcellen. Vrije radicalen zorgen voor voortijdige veroudering van de huid. Anti-oxidanten gaan deze schadelijke effecten tegen en beschermen de huidcellen tegen beschadiging. Hierdoor worden rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van huidveroudering voorkomen. Anti-oxidanten versnellen ook het natuurlijke reparatie systeem van de huid zodat die zich sneller kan vernieuwen en verjongen.

Een Krachtbron van Anti-oxidanten

Arganolie zit vol met anti-oxidanten. Dit is de reden waarom veel mensen helemaal uit hun dak gaan over deze kostbare olie. Arganolie heeft de bijnamen vloeibaar goud uit Marokko en Marokkaanse wonderolie. De olie komt helemaal uit Marokko en heeft voor veel ophef gezorgd, met name in de cosmetische industrie. De olie werkt uitstekend voor huid, haar en nagels!

Mensen die een levendige en jeugdige huid willen hebben zullen beslist van deze wonderolie uit Marokko houden. Zijn hoge gehalte aan Vitamine E maakt het een krachtig verjongend huidverzorgingsproduct. Andere voedingsstoffen voor de huid in deze olie zijn essentiële onverzadigde vetzuren, Sterolen, Carotenoïden, Ferulinezuur, Polyfenolen en Prostaglandinen.

Onderzoek heeft aangetoond dat Vitamine E de huid beschermt tegen schade door de zon en huidkanker. Vitamine E kan ook rimpels en verkleuringen op de huid ongedaan maken die veroorzaakt zijn door leeftijd of blootstelling aan de zon.

Ouder worden is onvermijdelijk maar je hoeft niet te accepteren dat de tekenen hiervan al in een vroeg stadium zichtbaar worden. Je kunt rimpels en fijne lijntjes voorkomen met een gezonde levensstijl, niet te veel in de zon zitten, de huid tegen de zon beschermen en regelmatig Arganolie aanbrengen.

Voeg Wat Anti-oxidanten aan Je Dieet Toe

Waar kun je nog meer anti-oxidanten vandaan halen? Van groenten en fruit. Eet veel bessen, druiven en appels. Doe wat extra groenten op je bord, vooral donkergroene bladgroenten!

Deel dit artikel over de kracht van anti-oxidanten met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]