Anti-Aging Tips: Voedingsmiddelen Die je Moet Vermijden!

Anti-Aging Tips Voedingsmiddelen Die je Moet Vermijden

In onze vorige artikelen hebben we al eens voedingsmiddelen besproken die ervoor kunnen zorgen dat je jezelf jonger voelt en er jonger uitziet, en die zelfs het verouderingsproces kunnen vertragen. Naast het eten van anti-aging voedingsmiddelen moet je er ook voor zorgen je de inname beperkt of vermijdt van voedingsmiddelen die het verouderingsproces veroorzaken of versnellen.

Het is geweldig dat je weet welke voedingsmiddelen je kunnen helpen die jeugdige gloed terug te brengen en dat je deze in je dagelijkse voeding opneemt. Maar een anti-aging dieet zal effectiever zijn als je ook weet welke voedingsmiddelen je moet vermijden. We hebben hier enkele voedingsmiddelen opgenomen die veroudering kunnen veroorzaken. En natuurlijk moet je de inname van deze voedingsmiddelen voorkomen of beperken. Blader door de lijst van verouderende voedingsmiddelen die we hebben gemaakt en zorg ervoor dat je ze vermijdt.

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om je te realiseren welke voedingsmiddelen veroudering kunnen veroorzaken of versnellen. Alles wat je moet weten, is dat als een bepaald voedingsmiddel schade kan toebrengen aan je gezondheid, het ook veroudering kan versnellen.

  • Vlees, zuivelproducten en gebakken lekkernijen die rijk zijn aan vet. – Deze voedingsmiddelen zitten boordevol verzadigd vet en dit zijn de slechte vetten. Verzadigd vet kunnen je slagaders verstoppen of verstopping veroorzaken wat tot hartproblemen kan leiden.
  • Suiker – We bedoelen niet om af te zien van alles waar suiker in zit. Wat we bedoelen, is om je inname van suiker te beperken. Te veel suiker kan je bloedsuikerspiegel onstabiel maken. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel zijn niet gezond. Een lage bloedsuikerspiegel of hypoglycemie leidt tot meer stress en spanning. Het kan ook stemmingswisselingen, hartkloppingen en een hoge bloeddruk veroorzaken. Dit komt omdat als je hypoglycemisch bent of wanneer je bloedsuikerspiegel te ver daalt, je lichaam te veel adrenaline produceert. Als je een lage bloedsuikerspiegel hebt, kun je te maken krijgen met nervositeit, zweten, trillen, honger, zwakte en hartkloppingen. Aan de andere kant leidt hyperglycemie of een hoge bloedsuikerspiegel tot een te hoog insuline. Na verloop van tijd kan dit leiden tot hart- en vaatziekten, en type 2 diabetes. Dit komt omdat je lichaam geen hoge insulineniveaus meer aankan of kan hebben om suiker af te breken. Dit wordt meestal aangeduid met pre-diabetes. Wat er gebeurt, is dat vet wordt opbouwd als gevolg van insulineresistentie en dat het lichaam niet meer in staat is het vet af te breken.
  • Gebruik zout met mate en vermijd eten dat vol zit met zout. – Wanneer je te veel zout consumeert, loop je het risico je bloeddruk te verhogen. Na verloop van tijd kan een hoge bloeddruk schade aanbrengen aan verschillende delen van het lichaam, zoals de nieren, ogen en hersenen. Je zoutconsumptie moet per dag worden beperkt tot 2400 mg of ongeveer een theelepel keukenzout. Als je al een hoge bloeddruk hebt, dan kan je arts je vragen de inname nog meer te beperken, rond de 1500 mg per dag.

Wil je zien hoe je arganolie het beste kunt gebruiken als anti aging product? Bekijk dan onze arganolie instructie video hieronder:

Volg deze tips om je lichaam gezond en jeugdig te houden!

Deel dit artikel over voedingsmiddelen die je moet vermijden met je vrienden! Sharing is caring!