Acnebestrijdende Voeding, Lees Hier Het Geheim

Acnebestrijdende Voeding, Lees Hier Het Geheim

Acne is een huidaandoening die het gebied van de huid dichtbij de sebaceous follikels beïnvloedt. Daarom zijn het gezicht, de rug en borst gevoelig voor acne. Acne komt vaak voor bij een overproductie van sebum. Dit komt omdat talg als voeding dient voor de acne-veroorzakende bacterie die van nature op onze huid voorkomt. De bacteriën gedijen goed wanneer er meer talg aanwezig is, en veroorzaken ontsteking en infectie van de poriën wat leidt tot acne.

Instabiele hormonen, een slechte leverfunctie, bacteriën en lage hydratatie zijn enkele factoren die de ontwikkeling van acne beïnvloeden. Gelukkig zijn er bepaalde voedingsmiddelen die acne ontstekingen kunnen verlichten.

Voedingsmiddelen die veel water bevatten

Voedingsmiddelen die veel water bevatten, kunnen helpen de huid te hydrateren. Uiteraard gaat er niets boven het drinken van water, maar door het eten van voedingsmiddelen die veel water bevatten, kan de huid beter worden gehydrateerd. Overtollige talgproductie is soms het resultaat van een droge huid. Het lichaam produceert meer talg als het voelt dat de huid niet genoeg vocht bevat. Het eten van sappig fruit en groenten is naast het drinken van water de sleutel om het lichaam gehydrateerd te houden.

acnebestrijdende-voeding1

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine E

Vitamine E is opgenomen in tal van huidverzorgingsproducten, omdat het op diverse manieren goed is voor de huid. Vitamine E bevordert de doorbloeding, wat helpt bij de algehele gezondheid van de huid. Volgens sommige studies is het ook een krachtige anti-oxidant en anti-inflammatoire stof die helpt om de kans op acne te verminderen. Groene bladgroenten, bonen, zoete aardappelen, maïs, amandelen, zonnebloempitten, hazelnoten, tarwekiemolie en ruwe honing zijn allemaal goede bronnen van vitamine E.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine F

Vitamine F komt in 2 vormen voor, Omega 3 en Omega 6. Omega 6 helpt acne te verminderen door middel van hydratatie, waardoor een droge huid wordt voorkomen. Een droge huid is tevens gevoelig voor acne. Het is ook een belangrijke anti-verouderingssubstantie die de algehele gezondheid van de huid herstelt. En Omega 3 heeft anti-inflammatoire eigenschappen die acne in het algemeen verlicht. Een zeer goede bron van vitamine F is visolie of vis.

acnebestrijdende-voeding2

Voedingsmiddelen rijk aan zink

Zink kan de productie van een teveel aan talg op de huid verminderen door het hormoon testosteron te reguleren. Het fungeert ook als een anti-oxidant die vrije radicalen helpt te bestrijden op het cellulaire niveau van de huid. Daarom is het een effectieve acne oplossing. Oesters, sesamzaad, cacaopoeder en pinda’s zijn goede bronnen van zink.

Arganolie

Arganolie is in de eerste plaats een huidverzorgingsproduct dat lokaal wordt gebruikt, maar is ook beschikbaar als een culinaire olie. Het bevat tal van ingrediënten die helpen acne te verlichten. Vitamine E, fenolen, Omega 6, squaleen zijn een aantal van de ingrediënten Deze ingrediënten werken samen om de vorming van acne te verminderen en de huid gezond te houden.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!