Acne Littekens in het Gezicht Nader Bekeken

Acne Littekens in het Gezicht Nader Bekeken

Er kan gerust worden aangenomen dat er miljoenen mensen in de hele wereld zijn die de sporen van acne dragen. Acne lijkt op een dubbele straf. De ontstekingen treden meestal op wanneer de adolescente jaren zijn bereikt en we weten allemaal hoe zwaar het leven kan zijn tijdens deze fase in ons leven. Daarnaast is er een grote kans dat de littekens of plekjes voor altijd, als een constante herinnering, op je gezicht blijven zitten.

Of we dit nu toegeven of niet, acne littekens kunnen echt zijn sporen nalaten. Ze verpletteren ons zelfvertrouwen en de littekens zijn echt niet zo aantrekkelijk om naar te kijken. Petje af als je veel kracht en zelfvertrouwen hebt en niet negatief beïnvloed bent door acne littekens. Maar voor de meesten van ons geldt dat acne littekens negatieve gevolgen hebben voor ons zelfvertrouwen. Is er nog hoop? Het goede nieuws is, ja dat is er!

Net als elk ander litteken, ontstaan acne littekens als gevolg van een blessure of wond. Wanneer de huid geneest, wordt er een litteken gevormd.
Als de dermis beschadigd wordt, zullen er littekens achterblijven. In het geval van acne worden littekens gevormd als gevolg van verwondingen aan de huid die ontstoken raken. Wist je dat er verschillende soorten acne gezichtslittekens zijn?

Verschillende soorten acne gezichtslittekens

  • Appelboorlittekens – In het geval je je afvraagt hoe dit type acne gezichtslitteken eruit ziet, dit zijn de grote, ovale of ronde littekens met steile ‘wanden’. Appelboorlittekens worden gevormd wanneer de acne schade toebrengt aan het collageen, wat leidt tot weefselverlies. De beste behandelingen voor appelboorlittekens zijn lasertherapie, huidfillers of punch-elevatie.
  • IJspriemlittekens – Als je diepe en kleine littekens hebt van acne, dan heb je last van de zogenaamde ijspriemlittekens. Dit type litteken ontstaat door een diepere infectie. Meestal wordt voor dit soort littekens de punch-elevatie behandeling gebruikt.
  • Glooiende littekens – Als je last hebt van dit type acne litteken zul je je misschien voelen alsof je in het diepe wordt gegooid. Glooiende littekens lijken op golven en de behandeling die hier vaak voor wordt gebruikt, is subcisie. Dit proces omvat het losmaken van het litteken van het binnenste weefsel waardoor bloed onder het litteken stroomt, dat kan ervoor zorgen dat de golven geleidelijker en platter worden.
  • keloïdlittekens – Dit zijn de felrode en verhoogde littekens. Zij worden gewoonlijk op andere delen van het lichaam aangetroffen, maar ze kunnen ook op het gezicht voorkomen. Het slechte nieuws bij dit type litteken is dat ze meestal groter worden dan de wond die het litteken heeft veroorzaakt, doordat er te veel collageen is geproduceerd als reactie op de acne uitbraak. Laserbehandelingen, injecties en cortisone crèmes worden vaak gebruikt om dergelijke littekens te behandelen.

Marokkaanse Arganolie voor acne littekens

Als je wilt gaan voor een meer natuurlijke, niet-ingrijpende acne behandeling, dan kun je Marokkaanse Arganolie gebruiken. Marokkaanse Arganolie kan helpen bij het voorkomen en verminderen van acne littekens door het hoge vitamine E gehalte. Het bevat ook prostaglandinen die de huidcellen helpen zich te ontwikkelen en te groeien, en sterolen die de celmembranen van de huid voeden, ontstekingen verminderen en de natuurlijke processen van huidmetabolisme verbeteren.

Bekijk hier onze instructievideo voor de beste manier om arganolie aan te brengen bij littekens.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!