Hoe je Acne Kunt Voorkomen en Weer Weg Kunt Werken

Hoe je Acne Kunt Voorkomen en Weer Weg Kunt Werken

Tieners zijn enorm fanatiek bij het regelmatig verzorgen van de huid. Dat komt omdat zij door de veranderingen in hun hormonen en hun extreme levensstijl met een aantal huidproblemen te maken hebben. Maar voor de huid zorgen lijkt soms bijna niet te doen, vooral als er in de spiegel weer eens een grote puist zichtbaar wordt. Het kan erg gênant zijn om je onder vrienden en klasgenoten te begeven als je geen vertrouwen hebt in je uiterlijk.

Waarom hebben tieners zo vaak acne?

Tieners met een vettige huid hebben het meeste last van acne. Een golf van hormonen zorgt dat de aanmaak van huidolie (ook wel talg genoemd) toeneemt. Deze extra talg verstopt de poriën en dit veroorzaakt allerlei soorten acne (wurmpjes, puistjes en bultjes). Maar de overtollige olie doet meer dan alleen de poriën verstoppen. Bacteriën die van deze olie leven hebben het goed en breiden zich uit. Hierdoor raken de poriën ontstoken en komt het puistje er rood, gezwollen en vervaarlijk uit te zien.

Hoe voor de huid te zorgen als die gevoelig is voor acne

Met de juiste huidverzorging en goede hygiène kunnen tieners uitbraken van acne verhinderen en schade aan hun huid beperkt houden. Hier zijn een paar tips die je op zou moeten volgen.

  • Was je gezicht tenminste twee maal per dag met warm water en een milde reiniger. Er is speciale zeep voor de huid met acne te koop. Maar zorg er wel voor dat je een product kiest dat geschikt is voor jouw huidtype.
  • Schrob je gezicht niet en was het niet te vaak. Dit kan leiden tot verdere irritatie van de huid en kan de acne verergeren.
  • Verwijder zorgvuldig alle make up voordat je naar bed gaat.
  • Knijp puistjes niet uit. Behalve dat dat de huid irriteert kan daardoor het ontstoken deel dieper in de huid terecht komen. Dit geeft dan meer zwelling, infectie en mogelijk littekens.
  • Raak je gezicht niet met je handen aan. Er zitten veel bacteriën op je handen die de poriën kunnen ontsteken.
  • Als je acne op je lichaam hebt (bijvoorbeeld op schouders, rug of borst) draag dan geen strakke kleding die over je huid wrijft. Draag losse kleding zodat de huid kan ademhalen.
  • Hou je haar schoon en uit je gezicht.
  • Breng zonnebrandlotion aan voordat je naar buiten gaat. Een zongebruinde kleur kan je acne verergeren. Bovendien kunnen de schadelijke UV stralen van de zon rimpels veroorzaken en de kans op huidkanker vergroten.
  • Hou je huid gehydrateerd met lichte, niet-comedogenische producten. Arganolie is zo’n product dat je kan helpen acne kwijt te raken. Deze olie uit Marokko heeft eigenschappen die de productie van talg in je lichaam reguleren. Het werkt ook ontstekingsremmend zodat acne en de roodheid en zwelling minder worden. Arganolie zit vol met voedingsstoffen zoals essentiële vetzuren, vitamine E en anti-oxidanten. Deze stoffen maken dat acne sneller opdroogt zodat de kans dat je littekens krijgt kleiner wordt.

Wil je zien hoe je arganolie het beste kunt gebruikt bij acne? Bekijk dan onze instructievideo op Youtube:

Tieners die aan acne leiden hebben vaak een laag zelfbeeld, angst en depressies. Soms zien ze zelfs af van het nastreven van hun dromen. Verander dat. Verhinder met deze huidverzorgingstips acne en hou het onder controle.

Deel dit artikel over hoe je acne kunt voorkomen met je vrienden! Sharing is caring!