7 “Gezonde” Voedingsmiddelen Die Eigenlijk Ongezond Zijn

7 “Gezonde” Voedingsmiddelen Die Eigenlijk Ongezond Zijn

Je hoort steeds meer dermatologen die het belang benadrukken van een gezonde voeding voor een mooie huid. Te midden van een spervuur aan anti-verouderingsproducten op de markt, zijn er meer artsen die het simpel houden en zeggen dat alles wat je huid nodig heeft, gevonden kan worden in eten.

Dit verklaart waarom veel schoonheidsbewuste vrouwen ook steeds gezondheidsbewuster worden. Sommigen hebben het geluk om een snellere stofwisseling te hebben dan anderen, maar zelfs magere mensen kiezen tegenwoordig voor de gezonde weg.

Maar experts raden iedereen aan voorzichtig te zijn met een aantal zogenaamde gezonde voedingsmiddelen. Ze leggen uit dat sommige beweren dat ze gezondere opties zijn, maar eigenlijk zijn ze dat helemaal niet.

Glutenvrij voedsel
Glutenvrij betekent niet gezond. Het betekent alleen dat een voedingsmiddel geen gluten bevat en dat het veilig is voor personen die er allergisch voor zijn. Voedingsdeskundigen lichten toe dat glutenvrije voedingsmiddelen eigenlijk boordevol suiker en zetmeel zitten en bijna geen voedingsstoffen bevatten.

Gebottelde thee
Thee is de laatste tijd ontzettend populair en voor een goede reden. Thee is rijk aan polyfenolen, anti-oxidanten die het lichaam helpen de vrije radicalen te bestrijden. Maar het woord thee gestempeld op een fles met sap betekent nog niet automatisch dat het gezond is. Gebottelde thee is eigenlijk gewoon koolzuurvrije frisdrank.

Kant-en-klare salades
Hoewel ze er groen en gezond uitzien, zijn kant-en-klare salades niet zo gezond als ze lijken. Dressings in deze salades worden vaak gevuld met suiker, wat elk voordeel voor de gezondheid van de salade wegneemt.

Meergranen
Meergranen is iets anders dan volkoren. Kies voor het laatste, omdat dit ongeraffineerde ingrediënten bevat. Het probleem met producten die raffinage ondergaan, is dat ze niet langer de voedingsstoffen bevatten die ze ooit beloofden aan consumenten.

Fruit smoothies en sappen
Schokkend, ik weet het! Ik was net zo verrast als jij. Deze dranken zijn dan wel op basis van vruchten, maar ze zitten nog steeds vol met suiker. Artsen adviseren dat je in plaats hiervan echt fruit eet, zodat je van de voordelen kunt genieten zonder angst te hebben om te veel suiker te consumeren.

Vegan koekjes
Het klinkt gezond maar wederom, het zijn nog steeds koekjes. (Schiet me niet neer! Ik ben slechts de boodschapper)

Gebakken chips
Hoewel gebakken chips echt gezonder zijn dan hun gefrituurde tegenhangers, is het nadeel dat het eten van dit soort chips je zou kunnen verleiden om er meer van te willen eten. De olie uit gefrituurde chips geeft je sneller een vol gevoel. Aangezien je niet hetzelfde gevoel zult hebben met gebakken chips, zul je misschien niet merken dat je er al te veel van hebt gegeten.

Is er nog wel iets dat gezond is?
Natuurlijk! Het belangrijkste is dat je de tijd vrijmaakt om zelf je maaltijd te bereiden … en om niet te kiezen voor de zogenaamde gezonde, snelle oplossing. Het hoeft geen ongemakkelijke ervaring te zijn, zo lang je er een gewoonte van maakt om gezonde voedingsmiddelen op voorraad te hebben. Het is ook erg goed om gezonde oliën in je kast te hebben, zoals Marokkaanse Arganolie. Besprenkel Arganolie vlak voor het opdienen over elke maaltijd en je geeft hiermee je gerecht direct een gezonde kick. Een eenvoudige stap, maar de voordelen zijn ongeëvenaard.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.