5 van de Beste Voedingsmiddelen om Huidveroudering te Voorkomen

Vrouw met handdoek op hoofd en hand in nek

Wist je dat je enkele van de zichtbare tekenen van huidveroudering kunt voorkomen door één van de beste voedingsmiddelen voor de huid op te nemen in je dieet?

Iedereen wil een gladde, stralende en jeugdige huid. Je zal inmiddels wel weten dat er geen magisch middeltje is dat je huid voor eeuwig jong zal houden.

Maar het eten dat je je lichaam voedt in combinatie met een gezonde levensstijl, kunnen enkele van de zichtbare tekenen van huidveroudering voorkomen. Auteur van Younger Next Week Elisa Zied, een diëtist, adviseert dat het eten van kleinere porties voedingsmiddelen boordevol met voedingsstoffen uit alle voedselgroepen, sporten en het elke dag insmeren met zonnebrandcrème allemaal eraan bijdragen om je er jonger uit te laten zien. Hier zijn 5 van de beste voedingsmiddelen voor je huid die je kunnen helpen om je huid jeugdig en mooi te houden.

5 van de beste voedingsmiddelen voor de huid

1. Haver

New York Dermatoloog en auteur van Skin Rukes, Debra Jaliman, MD, adviseert haver omdat ze laag glycemisch zijn. Lage glycemische voedingsmiddelen laten je bloedsuikerspiegel niet stijgen zoals hoge glycemische voedingsmiddelen, zoals geraffineerd brood, rijst en pasta. Jaiman voegde eraan toe dat hoge glycemische voedingsmiddelen erom bekend staan acne en rimpels te veroorzaken. Naast het feit dat het laag glycemisch is, bevat haver ook een natuurlijke plantaardige chemische stof die helpt schade aan de huidcellen te voorkomen en huidirritatie te verzachten. Volle granen, zoals geraspte tarwe, gerst en bruine rijst zijn ook goede alternatieven.

2. Sinaasappelen

Sinaasappelen zitten boordevol vitamine C, een krachtige anti-oxidant. Anti-oxidanten worden verondersteld de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, die de nummer één oorzaak zijn van huidveroudering. Vitamine C helpt ook bij de productie van collageen. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de huid soepel blijft.

Groenten en fruit zijn goed voor je hele lichaam en dat geldt ook voor de huid. Vrouwen moeten ernaar streven om dagelijks ten minste 2,5 kopjes groenten en 1,5 kopjes fruit te eten, en mannen dagelijks 3 kopjes groenten en 2 kopjes fruit. Om een breed scala aan voedingsstoffen uit groenten en fruit te krijgen, moet je voor veel kleuren kiezen.

3. Avocado’s

Als je van guacamole houdt, dan doe je je huid een groot plezier. Avocado’s zitten boordevol met een gezonde vorm van vet, een enkelvoudig onverzadigd vet, dat helpt bij het hydrateren van je huid. Dit zeer gezonde vet in avocado’s helpt ook bij het absorberen van een aantal vitaminen en voedingsstoffen die essentieel zijn voor de huid.

Voor wie houdt van mayonaise en vetrijke saladedressings of dips, kan in plaats hiervan avocado’s proberen. Je zult verrast zijn over de rijke textuur en smaak van avocado’s.

4. Mager rundvlees

Eiwit is essentieel om de huid gezond en jeugdig te houden, omdat het helpt bij de opbouw van collageen. Mager rundvlees, zoals entrecote, is een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten. Een portie van 50 tot 100 gram mager rundvlees 2 tot 3 keer per week is perfect. De rest van de dagen kan je andere magere eiwitten eten, zoals eieren, kip, tofu, bonen en vis.

5. Spruiten
Spruiten zitten boordevol vitamine A en C, beide anti-oxidanten, en foliumzuur. Zoals eerder vermeld, bevordert vitamine C de productie van collageen. Vitamine A en foliumzuur kunnen beschadiging door de zon helpen voorkomen. Maar denk niet dat je geen bescherming meer nodig hebt tegen de zon, omdat je spruiten eet. Draag altijd elke dag zonnebrandcrème, dat is de regel.

Neem deze 5 beste voedingsmiddelen voor de huid op in je dieet.

Bekijk onze youtube video hieronder waarin wij uitleggen hoe je arganolie het beste tegen huidveroudering kunt gebruiken:

Weet je nog andere goede voedingsmiddelen voor de huid? We horen het graag van je, dus laat gerust een reactie achter.

Deel dit artikel over Voedingsmiddelen met je vrienden! Sharing is caring!