5 Stappen om Je Nagels Sterker te Maken, Lees Hoe

5 Stappen om Je Nagels Sterker te Maken

Een van de meest voorkomende nagelproblemen is gespleten, gebarsten of broze nagels. Stel je eens voor dat je geduldig je nagels hebt laten groeien zodat je een mooi stukje nagelkunst kunt laten zien, en dat je dan de volgende morgen wakker wordt met een gebarsten nagel. Ai!

Broze nagels kunnen verschillende oorzaken hebben. Ouder worden (een natuurlijk proces), een medische conditie, onjuiste nagelverzorging of te weinig nagelverzorging kan broze nagels veroorzaken. Je krijgt dan last van droge, gebarsten of gespleten nagels die langzaam groeien, zwak zijn en makkelijk breken.

Lees verder om te leren hoe je in 5 makkelijke stappen je nagels kan versterken.

 • Stap 1. Haal je nagellak eraf

  Nagellak kan je nagels er mooi uit laat zien, maar ook blijvende schade aan je nagels aanrichten. Nagellak blokkeert de zuurstoftoevoer naar de nagels waardoor deze moeilijk kunnen ademen. Als je je nagellak er te lang op laat zitten worden je nagels broos en gevlekt. Laat nagellak nooit langer dan 10 dagen op je nagels zitten. Het beste is om tussen twee keer gebruik van nagellak de nagels even de gelegenheid te geven om adem te halen.

gespleten-gebarsten-of-broze-nagels-5-stappen-om-je-nagels-sterker-te-maken1

 • Stap 2. Eet gezond

  Je nagelproblemen kunnen het gevolg zijn van gebrek aan voedingsstoffen zoals vitamine B en C, proteïnes, ijzer en zink. Eet een uitgebalanceerd dieet om zeker te weten dat de lichaam en je nagels de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen voor een gezonde groei. Er zijn ook vitamine supplementen te koop maar ga voordat je aan welke vorm van medicijnen dan ook begint eerst even bij de dokter langs.

 • Stap 3. Blijf uit het water

  Veel met je nagels in het water zitten maakt ze slap en broos. Was je handen niet te vaak en nooit met heet water. Draag handschoenen als je klusjes in en om het huis doet zodat je nagels niet te veel in het water komen. De handschoenen zorgen ook dat je nagels niet overal aan blijven haken waardoor ze zouden kunnen splijten of breken.

 • Stap 4. Hou je nagels gehydrateerd

  Zoals zo vaak met broze nagels is gebrek aan vocht de hoofdoorzaak. Vochtinbrengende producten zijn overal bij de drogist te koop. Er zijn zelfs super moisturizers te koop die vitamine E, oliën en boter bevatten die de nagels goed bevochtigen.

gespleten-gebarsten-of-broze-nagels-5-stappen-om-je-nagels-sterker-te-maken2

 • Stap 5. Masseer je nagels met Arganolie

  Arganolie is zo’n super moisturizer. Deze olie is 100% natuurlijk en zit vol met vitamine E en essentiële vetzuren die de nagels beschermen en voeden. Masseer ‘s avonds voordat je naar bed gaat Arganolie op de nagelbedden en de huid rondom de nagels. Laat je nagels ’s nachts baden in al het goeds van deze olie en je wordt de volgende morgen wakker met gezonde en mooie nagels.

Bekijk volgende Youtube instructie video voor hoe je arganolie op je nagels aanbrengt,

Omdat je nagels veel over jezelf zeggen, is het een must om je nagels sterk en gezond te houden.

Deel dit artikel over hoe je nagels sterker te maken met je vrienden! Sharing is caring!