3 Huidverzorgingstips voor de Zomer Die Je Moet Volgen

3 Huidverzorgingstips voor de Zomer Die Je Moet Volgen

Deze zomer gaan veel mensen vast weer naar het strand. Dat is geen verrassing. Er is altijd een zee mensen op het strand die van de zomer genieten. Het koele water en de koele wind zijn gewoon onweerstaanbaar als het heet is.

Je moet echter in de zomer goed op de gezondheid van je huid blijven letten. Omdat je in de zomer meestal buiten bent krijgt je huid het zwaarder te verduren van de elementen. UV straling van de zon, hitte, droge wind, chloor en zeezout kunnen allemaal schade aan je huid aanrichten.

Volg deze tips op en verzorg je huid deze zomer goed.

Voor Je Huid Zorgen in de Zomer

  1. Smeer je elke dag met zonnebrandlotion in en zorg dat je deze altijd bij de hand hebt, waar je ook naartoe gaat! Bescherming van je huid tegen schadelijke UV straling moet bovenaan je lijstje staan. UV stralen kunnen veel schade aanrichten. Ze dringen diep in de huid binnen en vernietigen daar DNA en collageen. Als dit gebeurt kun je rimpels, leeftijdsvlekken en uitslag op je huid verwachten. Neem het insmeren zeer serieus, want UV straling kan ook huidkanker veroorzaken. Gebruik een zonnebrandlotion van factor 15 of hoger en smeer je 15 minuten voordat je naar buiten gaat daarmee in. En denk niet dat dat alleen maar hoeft als je naar het strand gaat. De regel is dat je het elke keer moet doen als je naar buiten gaat. Hou de zonnebrandlotion bij de hand omdat je het ieder keer als je flink gezweet of gezwommen hebt opnieuw moet opdoen.
  2. Koop een heel goed vochtinbrengend product en breng dat elke dag op je huid aan! In de zomer hebben veel mensen last van een droge, schilferige en gebarsten huid. Dat komt omdat ze buiten genieten van de zon, zwemmen in de zee of in een zwembad met chloor. Zon, wind, chloor en zeezout beroven de huid van zijn natuurlijke oliën waardoor deze te droog wordt. Je zou voor het hydrateren Arganolie moeten gebruiken. Arganolie voegt weer vocht aan de huid toe. De Sterolen die erin zitten zorgen ervoor dat dit vocht ook blijft zitten. Arganolie zit ook vol met vitamine E, essentiële vetzuren en Prostaglandinen die de huid gezond houden. Het Ferulinezuur in Arganolie beschermt de huid tegen de ruwe werking van UV stralen. Hierdoor wordt veroudering van de huid tegengegaan. Carotenoïden verhinderen dat vrije radicalen de huid beschadigen. Hierdoor blijft de huid jong.
  3. Ga niet in de zon zitten als de UV straling op z’n sterkst is, en ga ook niet naar de zonnebank. Als je een gebronsde kleur wil hebben, gebruik dan een spray. UV straling van zon of zonnebank beschadigt je huid alleen maar en, erger nog, kan je huidkanker geven.

Dit zijn de 3 belangrijkste zomer-huidverzorgingstips. Volg deze heel goed op als je je huid gezond en mooi wil houden!

Deel dit artikel over huidverzorgingstips voor in de zomer met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]