3 Belangrijke Werkende Behandelingen Voor Puistjes

3 Belangrijke Werkende Behandelingen Voor Puistjes

De huid behoort schoon, glad, en vrij van smetten te zijn. Daarom zijn puistjes op je huid vervelend. Het geeft stress en is irritant. Het mag dan wel geen dodelijke ziekte zijn, maar hoe je je voelt als je puistjes hebt staat een gezond leven in de weg. Laten we daarom puistjes aanpakken en op een doelmatige manier behandelen.

Voordat we verder gaan, is het goed om even te vermelden dat bezoek aan een huidarts altijd nuttig is. Vooral als je erg veel last hebt, kan een huidarts uitmaken wat voor type puistjes je precies hebt.

Het is jouw eigen verantwoordelijkheid
De huidarts kan verschillende ideeën hebben voor het behandelen van je puistjes. Het blijft echter uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk bij de aanpak van puistjes is dat je aanwijzingen strikt opvolgt en verantwoordelijk handelt.

3 Behandelingen voor puistjes

  1. Huidcreme – waarschijnlijk een van de meest gebruikte behandelingen. De juiste crème vermindert de hoeveelheid talg dat de huid produceert. Hierdoor wordt de kans dat een porie verstopt raakt en bacteriën zich ophopen kleiner. En daardoor wordt ook de kans op puistjes kleiner. Voor lichte vormen van acne kunnen huidcrèmes en zalfjes prima helpen. Deze bestrijden vaak ook ontstekingen.
  2. Medicijnen – de huidarts kan verschillende medicijnen voorschrijven om de puistjes weg te werken. De medicijnen gaan meestal samen met crèmes en zalfjes om de huid te reinigen. Een van de meest voorgeschreven medicijn is: Isotretinoin, wat de aanmaak van talg terugbrengt.
  3. Behandeling met natuurproducten – de veiligste van alle behandelmethoden. Alle ingrediënten voor deze manier van behandelen komen uit de natuur zelf – uit zaden, planten, en ander natuurlijk materiaal. Behandelingen met natuurproducten zijn veilig en natuurlijk. Wees er wel zeker van dat je 100% natuurlijke producten gebruikt.

100% Natuurproducten
Producten zoals arganolie doen wonderen bij het bestrijden van puistjes. De producten moeten wel puur en 100% natuurlijk zijn. Arganolie bijvoorbeeld is zo’n rijk product. Het bestaat uit voedingsstoffen die de talgproductie weer normaal maken. Bovendien verlichten de componenten in arganolie jeuk en irritatie op de huid. De olie helpt ook bij het wegwerken van littekens als gevolg van puistjes. Het bestrijdt dus niet alleen de puistjes, maar werkt ook de littekens weg.

Arganolie is rijk aan vitamine E. Dit is een antioxidant die helpt bij het herstel van de huid. Arganolie is ook rijk aan essentiële vetzuren. Deze maken de productie van talg weer normaal en houden de huid gezond. Het is 100% natuurlijk en veilig voor alle huidtypen – vettig, normaal, of droog.

Puistjes kwijtraken kan. Met deze tips gaat het zeker lukken. Er is wel wat discipline nodig om je huid rein te houden. Was je gezicht minstens 2x per dag en eet voedsel dat rijk is aan vezels zoals bijvoorbeeld graanproducten. Ook dit zal helpen bij het terugdringen van puistjes.

Deel dit artikel over werkende behandelingen tegen puistjes met je vrienden! Sharing is caring!